Sportovi na vodi

Paraplivači BiH dobili nova kolica

Paraplivači BiH dobili nova kolica
Foto: Pk spid/Facebook | Paraplivači BiH dobili nova kolica

Paraplivačka reprezentacija Bosne i Hercegovine i Plivački klub Spid koji je jedini u BiH specijalizovan za rad sa plivačima sa invaliditetom, dobili su vrijednu donaciju.

Predstavnici kompanije Ottobock, partnera Paraolimpijskih igara i Međunarodnog paraolimpijskog komiteta, na Olimpijskom bazenu "Otoka" u Sarajevu uručili su najboljim bh. paraplivačima donaciju multifunkcionalnih kolica.

"Imamo tu čast da nam je Ottobock Adria Sarajevo uručio multifunkcionalna kolica koja su otporna na vodu i hrđu, te će se koristiti za transport naših sadašnjih i budućih paraplivača. To će uveliko pojednostaviti kretanje naših sportista kroz plivalište i svlačionice. Hvala našim prijateljima koju su prepoznali dosadašnji trud, rad i zalaganje reprezentativaca Bosne i Hercegovine i pomogli im da u budućnosti na olakšan način pomjeraju granice vrhunskih rezultata", rekla je Azra Rebronja, trenerica u stručnom štabu Plivačkog kluba Spid iz Sarajeva.

Samo na Paraolimpijskim igrama održanim 2016. godine u Rio de Ženejru za sportiste koji su učestvovali transportovano je ukupno 18 tona opreme. To je uključivalo 250 predmeta klasifikovanih kao roba opasna po život ili opasne hemikalije, 15.000 rezervnih dijelova, 1.100 guma za invalidska kolica, 70 noževa za trčanje i 300 protetskih stopala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije