Sportovi na vodi

Paraplivačka elita ovog vikenda u Sarajevu

Paraplivačka elita ovog vikenda u Sarajevu
Foto: PK SPID | Paraplivačka elita ovog vikenda u Sarajevu

Treće međunarodno paraplivačko takmičenje „Sarajevo open 2022“ biće održano 11. i 12. juna na Olimpijskom bazenu „Otoka“.

U sklopu ovog takmičenja održaće se i prvo ekipno takmičenje, a miting je uvršten i u kalendar Svjetske paraplivačke federacije.

„Sve je spremno za jedan od najvećih međunarodnih sportskih događaja za osobe sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini ove godine. Na plivalištu Olimpijskog bazena „Otoka“ u dva dana će publika moći uživati u nastupima nekih od najboljih paraplivača Evrope, osvajača medalja sa najvećih smotri. Za reprezentativce Bosne i Hercegovine ovo je svakako poseban izazov da pred domaćim navijačima opravdaju očekivanja i potvrde dobre rezultate koje su postizali ove sezone širom Evrope. Očekivanja su velika. Želimo biti dobri domaćini, ali i novim uspjesima najaviti velike domete bh. tima za budućnost“, rekao je Amel Kapo, predsjednik Plivačkog kluba SPID i selektor paraplivačke reprezentacije BiH.

Uz domaćine na mitingu su učešće potvrdili najbolji paraplivači Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Austrije.

Organizator međunarodnog Paraplivačkog mitinga „Sarajevo open 2022“ je Plivački klub SPID, uz podršku Iscos Emilia-Romagna, Vlade Kantona Sarajevo, Bh. Telecoma, Svjetske paraplivačke federacije, Paraolimpijskog komiteta BiH, Grada Sarajeva, općine Stari Grad Sarajevo, općine Centar Sarajevo, JP Olimpijski bazen „Otoka“, Manifestacije, Hardino sporta i Hotel Hollywood – Sarajevo. Medijski pokrovitelji mitinga su Nezavisne novine, O kanal, Oslobođenje, Sportske.ba, Fokus i Nes radio.

Svečano otvaranje takmičenja je u subotu u 16 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije