Sportovi na vodi

Pašukanova i Lakatoš najuspješniji u plivanju

Pašukanova i Lakatoš najuspješniji u plivanju
Foto: N.N. | Pašukanova i Lakatoš najuspješniji u plivanju

Trećim međunarodnim plivačkim mitingom, održanim proteklog vikenda u Banjaluci u organizaciji APK "22. april", koji se boduje za "Veliku nagradu balkanskih gradova", završen je regionalni projekat tri kluba Bosna iz Sarajeva, "11. april" iz Beograda i "22. april" iz Banjaluke.

Osvajači "Velike nagrade balkanskih gradova" su Emina Pašukan (Bosna) u ženskoj konkurenciji i Kristijan Lakatoš (Vojvodina, Novi Sad) u muškoj. Pašukanova je osvojila ukupno 11 bodova od čega u Sarajevu i Banjaluci po četiri i u Beogradu tri. Druga je bila Mila Medić (Vojvodina) sa sedam, ispred Hene Mešić (Sport time Sarajevo) sa pet. Lakatoš je u muškoj konkurenciji sa ukupno sedam bodova bio izjednačen sa drugoplasiranim Stefanom Šorakom (Vojvodina), ali je imao vrijedniji rezulat po FINA bodovima. Treće mjesto pripalo je Velimiru Stjepanoviću (Partizan, Beograd) sa četiri boda. Troje prvoplasiranih u obje konkurencije dobili su i vrijedne novčane nagrade.

Na ukupno tri mitinga učestvovalo je preko 1.800 plivača i plivačica iz više od 80 klubova Austrije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Italije, Hrvatske, Makedonije, Katara, Kosova, Slovenije i Turske. Projekat je podržan od gradskih uprava Banjaluke, Sarajeva i Beograda, te USAID programa. Mitinzi su licencirani i od strane Svjetske plivačke federacije FINA, te od Evropske plivačke federacije LEN i kao takvi bili certifikovani za isplivavanje normi za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu koje su na programu u oktobru. „A“ norme su isplivali Emina Pašukan, Mila Medić i Tina Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije