Sportovi na vodi

Pet medalja plivačima SPID-a u Velenju

Pet medalja plivačima SPID-a u Velenju
Foto: PK SPID | Pet medalja plivačima SPID-a u Velenju

Takmičari Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva osvojili su pet medalja na Otvorenom državnom prvenstvo Slovenije u paraplivanju.

Na paraplivačkoj smotri održanoj u subotu u Velenju nastupilo je preko 100 takmičara iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bh. boje uspješno je branilo četvoro predstavnika koji su imali dvanaest uspješnih startova te su osvojili pet medalja. Od tog broja dvije su bile zlatne, jedna srebrna i dvije bronzane medalje.

Kanita Šabanović okitila se zlatom i srebrom, Ahmed Mašetić bio je zlatni i bronzani, dok je Jasmin Stanar doplivao do bronze. Ekipu Plivačkog kluba SPID činio je i Nedim Njemčević.

„Odličan nastup naših plivača na takmičenju u Sloveniji. Zadovoljni smo ne samo bilansom medalja, nego i ostvarenim vremenima koji su pokazatelj kvalitetnog rada na treninzima u proteklom periodu. Ovo je bilo jedno od test takmičenja uoči nastupa na tradicionalnom međunarodnom mitingu „Sarajevo open 2024“, koje organizujemo 15. i 16. juna na Olimpijskom bazenu „Otoka“, rekao je Tarik Kurtanović, trener ekipe Plivačkog kluba SPID.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije