Sportovi na vodi

Plivači "Olympa" najbolji na Novogodišnjem mitingu

Plivači "Olympa" najbolji na Novogodišnjem mitingu
Foto: N.N. | Plivači "Olympa" najbolji na Novogodišnjem mitingu

Na upravo završenom Novogodišnjem mitingu, koji je ujedno i posljednji miting ove sezone u 25-metarskim bazenima, plivači Plivačkog kluba "Olymp" osvojili su ukupno 89 medalja.

I to 38 zlatnih, 29 srebrnih i 22 bronzane.

Takmičenje je održano danas na Gradskom bazenu u Banjaluci, u organizacij "Aqastara". Učestvovalo je 11 klubova, odnosno 263 učesnika.

Plivački klub "Olymp" još jednom pokazao je da je najbolji plivački klub u regionu i da kvalitetan rad daje rezultate na svim poljima.

Najuspješniji zbirom četiri discipline bili su takođe takmičari "Olympa" David Vučić i Aleksandra Zekanović.

Sportski direktor Miodrag Čeko izjavio je da su pored velikih problema u trenažnom procesu izazvanih epidemiološkom situacijom kao i kompleksnom organizacijom treninga svih kategorija, ipak uspjeli da pobijedimo sami sebe i da zajedno s trinaest trenera organizuju svakodnevni rad kako bi uspjeli da ostanu u pobjedničkom ritmu.

"Veliki klubovi imaju i najveće probleme u vezi s funkcionionisanjem i prilagođavanjema trenažnog procesa. Zahvaljujući upravnom odboru i entuzijazmu trenera u toku ljeta uspjeli smo da treniramo na čak tri bazena, što je dalo odlične rezultate, što se vidi iz rezultata sa posljednjeg takmičenja.

Mi nismo od onih koji mnogo govore,  mi želimo da naši rezultati govore za nas", rekao je Čeko.

On je dodao da su njihova dva najbolja seniora trenutno u SAD i spremaju se za Evropsko prvenstvo i Olympijske igre.

Nikola Bjelajac je u Banjaluci proveo posljednjih osam mjeseci i prije nekoliko dana otputovao u SAD, dok je Emir Muratović zbog epidemiološke situacije ovo ljeto ipak proveo na Floridi.

"Iskreno se nadamo da će naredna godina biti najuspješnija u istoriji kluba i da ćemo, pored apsolutne dominacije u domaćoj sceni, uspjeti da ostvarimo i finale Evropskog prvenstva kao i zapažen nastup na Olympijskim igrama", kaže iz "Olympa"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije