Sportovi na vodi

Plivači Orke iz Mostara osvojili 30 medalja

Plivači Orke iz Mostara osvojili 30 medalja
Foto: ORKA | Plivači Orke iz Mostara osvojili 30 medalja

Plivači Orke osvojili su 30 pojedinačnih i štafetnih medalja, od čega 11 zlatnih, 13 srebrenih i 6 bronzanih na drugom međunarodnom mitingu „Sveučilišni kup - Sprintko”.

Nastupilo je oko 250 mladih plivača iz 14 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine: Aquafit, Bosna, Dami, GKVS Sarajevo, Leotar, Mornar Split, Novi Grad Sarajevo, Orka Mostar, Šarks, SPID Sarajevo, Sport Time, Sprint, Velež i Zrinjski.

Medalje za Orku osvajali su: Aljoša Stanić, Jakov Paradžik, Joško Rozić, Andrijana Škobić, Asja Đedović, Klara Drlja, Merjem Čampara, Petra Mandarić, Sara Anđelopolj, Mak Torlo, Matko Rozić, Noah Mandarić, Petar Jakovljević i Tarik Marić.

Pehare za najbolje pojedince mitinga po kategorijama osvojili su Klara Drlja i Aljoša Stanić, dok je Orka u statsistici osvojenih medalja u ukupnom plasmanu zauzela drugo mjesto iza splitskog Mornara.

Miting je otvorila najbolja bh. plivačica Lana Pudar, koja je pružila podršku mladim plivačima, poručivši im da je i ona krenula u svijet plivanja upravo na ovakvim mitinzima, te da vjeruju u sebe i svoje sposobnosti, da vrijedno treniraju i da mogu dosta toga napraviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije