Sportovi na vodi

Plivači SPID-a izdominirali na mitingu u Zadru

Plivači SPID-a izdominirali na mitingu u Zadru
Foto: PK SPID | Plivači SPID-a izdominirali na mitingu u Zadru

Članovi Plivačkog kluba SPID odradili su sjajan posao na Otvorenom regionalnom takmičenju paraplivača u Zadru.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine osvojili su 35 medalja u izuzetno jakoj konkurenciji. Na plivačkoj smotri učešće je uzelo 114 paraplivača iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Crne Gore i Hrvatske, a sa po osam zlatnih medalja u Sarajevo su se vratili izvrsni Ismail Barlov i odlična Kanita Šabanović.

Osam odličja oko vrata stavio je i Ismail Zulfić, od čega je šest zlatnih i dva srebra. Četiri puta na pobjedničko postolje penjala se Hena Godinjak zahvaljujući srebrnim medaljama, dok je Kenan Kovačević sakupio kolekciju medalja sva tri sjaja. Nedim Njemčević osvojio je zlato i srebro, Ahmed Mašetić bronzu, a dio uspješnog bh. tim u Hrvatskoj bio je i Stefan Đorđević.

„Boje naše zemlje branilo je ukupno osam takmičara koji su imali 25 startova na plivalištu u Zadru. Takmičenje je vrednovano po klasama i izuzetno smo ponosni na sve ostvarene rezultate kojima smo još jednom pokazali da pripadamo samom vrhu paraplivanja u regionu i šire“, kazala je Ilda Kukuruzović, trenerica Plivačkog kluba SPID.

Značajan broj novih ličnih vremena reprezentativaca Bosne i Hercegovine na takmičenju koje je pratio i selektor Amel Kapo, takođe raduju trenere.  

„Veoma dobro plivanje u Zadru rezultiralo je sa čak 22 lična rekorda te osvojeno  15 medalja u juniorskoj, te 20 medalja u seniorskoj kategoriji. U sportu mjerilo uspjeha je rezultat. Stručnih trenera imamo, rezultata imamo. Samo nam je potrebno malo više podrške da možemo nastaviti praviti još bolje rezultate te da pokažemo i dokažemo da osobe sa invaliditetom mogu sve, jer kako naši paraplivači vole reći ”sve je moguće”, rekao je trener SPID, Tarik Kurtanović.

Iz bh. tima zahvalili su se organizatorima iz PK Zadar, Paraolimpijskom komitetu BiH na tehničkoj podršci, te Bh. telekomu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije