Sportovi na vodi

Plivači SPID-a nastavili uspješnu seriju u Rijeci

Plivači SPID-a nastavili uspješnu seriju u Rijeci
Foto: PK SPID | Plivači SPID-a nastavili uspješnu seriju u Rijeci

Paraplivači SPID-a nastavili su tradiciju postizanja dobrih rezultata na Otvorenom regionalnom prvenstvu u Rijeci – „Festival plivanja Rijeka 2022“.

Međunarodni miting u paraplivanju održan je u subotu na Olimpijskom bazenu Kantrida. U konkurenciji 115 plivača iz Hrvatske, Slovenije i Bosna i Hercegovine, petočlani tim iz Bosne i Hercegovine je osvojio ukupno 16 medalja u juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

„Na takmičenju u Rijeci naši plivači tradicionalno postižu zavidne rezultate i ponosni smo što smo još jednom opravdali očekivanja. I ove godine u izuzetno jakoj konkurenciji pokazali smo da je Plivački klub SPID jedan od lidera paraplivačkog sporta u regionu. Čestitamo našim takmičarima kojima će i ovaj uspjeh svakako poslužiti kao motivacija da nastave vrijedno raditi i pripremati se za nove izazove“, kazao je trener u stručnom štabu PK SPID, Tarik Kurtanović.

Nedim Njemčević iz Rijeke se vratio sa zlatnom i srebrnom medaljom. Ilhan Vatreš bio je tri puta zlatni, Jasmin Stanar je osvojio četiri srebra i jednu bronzu, Hena Godinjak dva zlata i jedno srebro, te Lejla Sporišević tri zlata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije