Sportovi na vodi

Plivači SPID-a novu sezonu otvorili sa tri medalje

Plivači SPID-a novu sezonu otvorili sa tri medalje
Foto: PK SPID | Plivači SPID-a novu sezonu ostvorili sa tri medalje

Plivači sarajevskog SPID-a novu sezonu otvorili su sa stilom, osvajanjem tri medalje na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju.

 

Na međunarodnom takmičenju održanom u Splitu na kojem je nastupilo 105 plivača iz 20 klubova Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, Ismail Barlob bio je srebrni i bronzani, dok je Ismail Zulfić ostvario vrijeme vrijedno zlatne medalje. Boje kluba i Bosne i Hercegovine branila je i Kanita Šabanović.

"Boje naše zemlje branila su tri takmičara koja su nastupili u apsolutnoj kategoriji sa ukupno 12 startova gdje je oboreno šest ličnih rekorda i osvojene tri medalje. Izuzetno smo ponosni na sjajan start nove sezone koji je najbolja najava novih uspjeha na takmičenjima koja slijede u ovoj godini. Značaj osvojenim medaljama ide u prilog činjenica da su naši takmičari još uvijek juniori, a medalje su osvojene u seniorskoj kategoriji, te u apsolutnoj", istakla je Ilda Kukuruzović, trenerica Plivačkog kluba SPID, kojoj su u stručnom štabu asistirale i kolege Tarik Kurtanović i Edvin Teskeredžić.

Trenerski trojac Plivačkog kluba SPID u gradu pod Marjanom imao je priliku uzeti učešće i na edukaciji u organizaciji Paraplivačkog saveza Hrvatske.

"Sve pohvale idu organizatorima Hrvatskom paraolimpijskom komitetu, Hrvatskom paraplivačkom savezu, Plivačkom klubu Cipal i Sportskom savezu osoba sa invaliditetom grada Splita na odličnoj organizaciji takmičenja. Zahvaljujemo im se na pozivu, gostoprimstvu i radujemo novom susretu na nekom od takmičenja u Sarajevu", rekao je Tarik Kurtanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije