Sportovi na vodi

Plivači Sport tajma pomjerili granice bh. plivanja

Plivači Sport tajma pomjerili granice bh. plivanja
Foto: N.N. | Plivači Sport tajma pomjerili granice bh. plivanja

Takmičari Plivačkog kluba Sport tajm iz Sarajeva ispisali su nove stranice istorije bh. plivanja i pomjerili granice ovog sporta.

Na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine održanom prošlog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu osvojili su ukupno 106 medalja od čega 57 zlatnih, 22 srebrne i 27 bronzanih. Plivački klub Sport time postao je tako prvi klub u istoriji koji je na Državnom prvenstvu BiH u plivanju osvojio preko 100 medalja.

„Posebno smo ponosni na činjenicu da imamo čak 16 seniorskih zlatnih medalja. Ostvareni rezultati su plod predanog rada, dugi niz godina, naših plivača i plivačica, trenera i rukovodstva kluba. To je posljedica dugoročne strategije koja za cilj ima nastavak otvaranje vrhunskih rezultata i na međunarodnoj sceni“, rekao je Evelin Avdić, šef stručnog štaba Plivačkog kluba Sport tajm.

Dokaz dugoročno velikih planova i očekivanja su svakako i isplivana dva državna rekorda BiH koja su sada u vlasništvu Iman Avdić. Novo najbolje vrijeme sjajna plivačica postavila je na 400 i 1.500 slobodno uz isplivao normu za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Fukuoki na 400 slobodno.

Rekord Bosne i Hercegovine postavila je i štafeta Plivačkog kluba Sport tajma 4X50 slobodno u sastavu: Erin Hrustemović, Lamija Čaušević, Ajša Gušić, Iman Avdić. Juniorski rekord BiH u vlasništvu je Kenan Dračić na 50 metara leđno.

Višestruki prvaci BiH postali su Lamija Čaušević, Erin Hrustemović, Iman Avdić, Arian Kadić, Kenan Dračić, te muške štafete 4X50 slobodno u sastavu: Arman Livadić, Maksim Jovanović, Arian Kadić, Kenan Dračić i 4X50 mješoviti u sastavu: Danin Abdičević, Arian Kadić, Kenan Dračić i Arman Livadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije