Sportovi na vodi

Plivačima Leptira četiri medalje i pehar na Prvenstvu F BiH

Plivačima Leptira četiri medalje i pehar na Prvenstvu F BiH
Foto: PK LEPTIR | Plivačima Leptira četiri medalje i pehar na Prvenstvu F BiH

Četiri medalje i pehar za ekipno drugo mjesto učinak je takmičara Plivačkog kluba Leptir na prvom Prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine u paraplivanju održanom u nedjelju na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu.

Iz ekipe Leptira pod vodstvom trenera Admira Malićbegovića mjesta na pobjedničkim postoljima izborili su Afan Habibović i Tarik Avdić.

Afan je zasluženo osvojio dva zlata u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara leđno, dok je Tariku pripalo srebro u 50 metara prsno i bronzu u 50 leđno.

„Ekipno, ponosno smo zauzeli drugo mjesto, što je rezultat predanosti i talenta naše ekipe. Ponosni smo da smo bili dio nečeg zaista posebnog i važnog. Naši plivači su pokazali izuzetan talenat i hrabrost, ali najvažnije od svega, pokazali su da nema prepreka koje se ne mogu savladati. Ovo takmičenje nije samo sportski događaj, nego i simbol upornosti i jednakosti. Svaki udarac u vodu bio je poruka podrške i motivacije za svu djecu sa invaliditetom, te pokazatelj da u sportu, kao i u životu, uvijek ima mjesta za njih“, rekao je Admir Malićbegović.

Nakon službenog dijela Prvenstva Federacije BiH takmičari Leptira uključili su se Osmo klupsko takmičenje "U vodi smo svi jednaki". U tom dijelu njih ukupno 24 je pokazalo svoje vještine i zajedništvo.

„Posebno priznanje ide i našoj trenerici Nejri Bujak, te roditeljima koji su neizmjerno podržavali naše plivače sa tribina. Vaša podrška je neprocjenjiva“, poručuju iz PK Leptir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije