Sportovi na vodi

Pratite nas na Google news

Plivačima SPID-a 13 medalja u Rijeci

Plivačima SPID-a 13 medalja u Rijeci
Foto: N.N. | Plivačima SPID-a 13 medalja u Rijeci
Vedran Radenović

​Ukupno 13 medalja osvojili su takmičari Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva na Otvorenom regionalnom prvenstvu - Festival plivanja za osobe sa invaliditetom završenom danas u Rijeci.

Bh. boje branilo je sedam takmičara SPID-a, koji su imali 17 startova. 

Nastupili su u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji i okitili se sa sedam zlatnih, četiri srebrene i dvije bronzane. Najbolji sportista BiH u sportu za invalide u 2018. godini u Izboru "Nezavisnih novina" Nermin Memić iz Rijeke se vraća sa dva zlata na 100 metara slobodno i prsno. Ajdin Karišik bio je zlatni na 50 metara slobodno, te srebrni na 100 metara slobodno. 

Zlato na 50 metara delfin, te dva srebra na 50 metara slobodno i 50 metara leđno osvojio je Ismail Zulfić, dok je Ismail Barlov bio najbolji na 50 metara leđno i 50 metara slobodno. 

Dva zlata pripala su Heni Godinjak (50 metara slobodno, zlato 50 metara leđno) i dvije bronze Kaniti Šabanović (50 metara slobodno, 50 metara leđno). 

Uz odličja isplivali su i devet ličnih rekorda, a dobar nastup imao je i Muhamed Merdžanović koji je bio četvrti u disciplini 50 metara delfin.

"Ponosni smo na naše male-velike heroje u vodi i ambasadore BiH. Još jedan uspješan ispit je položen. Slijedeće takmičenje Sarajevo open 2019 koje organizuje naš klub. Jedva čekamo", kazao je Amel Kapo, glavni trener PK SPID, a stručni štab još su činili treneri Admir Malićbegović, Ilda Kukuruzović, Đeneta Boja i Azra Rebronja. 

Organizator takmičenja u Rijeci bio je PK Forca. Nastupilo je 100 takmičara iz 14 klubova iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

Najčitanije