Sportovi na vodi

Pratite nas na Google news

Plivačima SPID-a 13 medalja u Rijeci

Plivačima SPID-a 13 medalja u Rijeci
Foto: N.N. | Plivačima SPID-a 13 medalja u Rijeci
Vedran Radenović

​Ukupno 13 medalja osvojili su takmičari Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva na Otvorenom regionalnom prvenstvu - Festival plivanja za osobe sa invaliditetom završenom danas u Rijeci.

Bh. boje branilo je sedam takmičara SPID-a, koji su imali 17 startova. 

Nastupili su u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji i okitili se sa sedam zlatnih, četiri srebrene i dvije bronzane. Najbolji sportista BiH u sportu za invalide u 2018. godini u Izboru "Nezavisnih novina" Nermin Memić iz Rijeke se vraća sa dva zlata na 100 metara slobodno i prsno. Ajdin Karišik bio je zlatni na 50 metara slobodno, te srebrni na 100 metara slobodno. 

Zlato na 50 metara delfin, te dva srebra na 50 metara slobodno i 50 metara leđno osvojio je Ismail Zulfić, dok je Ismail Barlov bio najbolji na 50 metara leđno i 50 metara slobodno. 

Dva zlata pripala su Heni Godinjak (50 metara slobodno, zlato 50 metara leđno) i dvije bronze Kaniti Šabanović (50 metara slobodno, 50 metara leđno). 

Uz odličja isplivali su i devet ličnih rekorda, a dobar nastup imao je i Muhamed Merdžanović koji je bio četvrti u disciplini 50 metara delfin.

"Ponosni smo na naše male-velike heroje u vodi i ambasadore BiH. Još jedan uspješan ispit je položen. Slijedeće takmičenje Sarajevo open 2019 koje organizuje naš klub. Jedva čekamo", kazao je Amel Kapo, glavni trener PK SPID, a stručni štab još su činili treneri Admir Malićbegović, Ilda Kukuruzović, Đeneta Boja i Azra Rebronja. 

Organizator takmičenja u Rijeci bio je PK Forca. Nastupilo je 100 takmičara iz 14 klubova iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije