Sportovi na vodi

Pop zvijezda i veliki zavodnik na pragu OI u Parizu

Pop zvijezda i veliki zavodnik na pragu OI u Parizu
Foto: Instagram | Pop zvijezda i veliki zavodnik na pragu OI u Parizu

Olimpijski san Kodija Simpsona i dalje je živ.

Pjevač koji je postao plivač poznat je po svojoj uspješnoj muzičkoj karijeri i poznatim vezama sa Majli Sajrus, Điđi Hadid, Kajli Džener...

Zvijezda je prvi put privukla pažnju javnosti 2009. godine nakon što je na YouTube postavio nekoliko video zapisa na kojima izvodi razne pjesme. To ga je dovelo do toga da ga je otkrio Šon Kembel, koji mu je pomogao da pokrene karijeru i ohrabrio ga da se preseli u Los Anđeles kako bi ostvario svoje muzičke snove.

Kodi je objavio svoj prvi albun u decembru 2010. godine i od tada je snimio još pet albuma. A 2019. je pobijedio u prvoj sezoni“ The Masked Singer Australia“. Simpson je potom napustio svoj glamurozni način života kao svjetski poznati pjevač 2019. kako bi se vratio u bazen i jurio za olimpijskom slavom.

Ovaj 26-godišnjak se nadao da će predstavljati Australiju na Ljetnjim olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine, ali nije uspio da ispuni normu. Uprkos porazu, Simpson je prošle godine osvojio zlato i srebro na Igrama Komonvelta u plivanju u disciplinama 4x100m slobodno i 4x100m mješovito u Birmingamu.

A njegova senzacionalna pobjeda u Brizbejnu u ponedjeljak na državnom prvenstvu u plivanju u Kvinslendu znači da je zvijezda na putu za Pariz sljedećeg ljeta. Osvojio je titulu na 100 metara delfin sa vremenom 51,67 sekundi, te je time izjednačio vrijeme kvalifikacija za Olimpijske igre. 

„Tako mi je drago što se desilo. Divno je radovati se olimpijskim iskušenjima“, rekao je Australac.

Simpson je bio u centru pažnje prije uspjeha u plivanju. Njegova veza sa Majli Sajrus privukla je pažnju medija jer je par izlazio skoro godinu dana.  Međutim, u aprilu 2022. potvrdio je da se zabavlja sa koleginicom i australskom plivačicom i osmostrukom svjetskom rekorderkom Emom MekKeon. Da li će zaista biti na OI u Parizu znaće se sljedeće godine kada se održavaju završne kvalifikacije za Igre u Parizu. 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije