Sportovi na vodi

Pratite nas na Google news

Prlainović potpisao za Marsej

Prlainović potpisao za Marsej
Foto: VSS | Prlainović potpisao za Marsej
Tanjug

Jedan od najboljih svjetskih vaterpolista Andrija Prlainović, nakon što je morao da napusti mađarski OSC, potpisao je trogodišpnji ugovor sa Marsejom.

"Ova sezona je gotova i nema potrebe da čekam. Ugovor na tri sezone, posebno u mojim godinama, bio je važan faktor da se odlučim za ovu opciju, ali i želja da se pridružim klubu koji je pokazao velike ambicije, dobru organizaciju i koji raste iz godine u godinu. Nastupaju u Ligi šampiona, osvajali su Kup Evrope i sada žele da urade nešto više. Pored toga, živeću u Francuskoj, jednoj od najlepših zemalja", rekao je Prlainović za "Vaterpolo vesti".

Dodao je da postoji mogućnost da Marsej angažuje još kvalitetnih pojačanja, ali da ne zna ništa o imenima.

On je karijeru počeo u Jadranu iz Herceg Novog, a od 2006. do 2011. je nastupao za Partizan, sa kojim je osvojio Ligu šampiona.

Narednu sezonu je proveo u Pro Reku, osvojio je još jedan trofej šampiona Evrope, da bi to isto ponovio 2013. godine sa Crvenom zvezdom.

Tada su Duško Pijetlović i on u tri sezone tri puta osvajali ovaj trofej i to sa tri različita kluba. Igrao je zatim ponovo za Pro Reko, 2015. je po četvrti put bio šampion Evrope i potom je 2016. prešao u mađarski Solnok.

Ligu šampiona su osvojili 2017. godine, a iste ambicije Prlainović je imao sa OSC-om, ali, nažalost, ova sezona nije završena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije