Sportovi na vodi

Rusi dominirali u raftingu na Vrbasu

Rusi dominirali u raftingu na Vrbasu
Foto: RK Kanjon | Rusi dominirali u raftingu na Vrbasu

Dva ruska tima iz Altaja osvojili su prva dva mjesta u generalnom poretku Svjetskog kupa u raftingu “Memorijal Branka Štulić” koji je proteklog vikenda održan na rijeci Vrbas.

Treće mjesto osvojila je posada iz Tomska (Rusija). Prva posada banjalučkog Dajak kluba, osvojila je u generalnom poretku peto mjesto.

"Zadovoljni smo rezultatom, konkurencija je bila veoma jaka, Rusi su došli izuzetno spremni, a mi smo za ovo takmičenje napravili dva tima, dvije posade, kako bi  nastavili sa pripremama za Evorpsko prvenstvo u Češkoj, što nam je glavni cilj ove sezone, da tamo osvojimo što više medalja. Svaku našu medalju jednim dijelom našoj Branki, a drugim gradu Banjaluci. To nas pokreće da ostvarujemo što bolje rezultate", kazao je kapiten banjalučkog tima Dragan Babić.

Kod dama, u generalnom poretku Svjetskog kupa prvo mjesto osvojila je posada rafting tima Jenisejska iz Krasnojarska (Rusija). Druga je bila posada RT Končar iz Zagreba a treće mađarska posada Hungarorafta.

"Ja sam već šesti put u ovoj prelijepoj zemlji, odlična organizacija, super ljudi, organizatori. Veoma gostoljubiva zemlja, mi ovdje uvijek dolazimo kao u svoju zemlju, uvijek sa velikim zadovoljstvom dolazimo. Rijeka predobra, okolina je zadivljujuća, a kada je i vrijeme sunčano... Ljepota, odmor! Super je! kazala je Katarina Kožanova, kapiten ekipe Jenisejska.

Pehare je najbolji timovima uručio internacionalni sudija iz Slovenije Milan Lovrenčič, koji nije krio zadovoljstvo činjenicom da je sve proteklo u najboljem mogućem redu.

"Organizacija je bila besprijekorna, logistika na nivou, sudije su odradile odlično svoj dio posla, I iskreno već se radujem dolasku na Memorijal iduće godine", kazao je Lovrenčič.

Na takmičenju Svjetskog kupa u Banjaluci koje je organizovao Rafting klub Kanjon učestvovalo je 19 timova iz Austrije, Mađarske, Rusije, Velike Britanije, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije