Sportovi na vodi

Rusi otkrili kako im je bilo u Banjaluci

Rusi otkrili kako im je bilo u Banjaluci
Foto: https://russwimming.ru/ | Rusi otkrili kako im je bilo u Banjaluci

Završen je plivački međunarodni miting „22.april-Swim Wars“ koji se proteklog vikenda održao na gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

 Vidjeli smo apsolutnu dominaciju ruskih takmičara koji su nakon dužeg vremena učestovali na takmičenju van svoje zemlje. Ukupno su osvojili 54 medalje, uključujući 29 zlatnih, 18 srebrnih i 7 bronzanih.

Najbolji pojedinci su bili Evgenija Čikunova i Kliment Kolesnikov, inače svjetski rekorderi, dok su najbolje rezultate po bodovima ostvarili Čikunova i Kiril Prigoda. Evgenija je osvojila 923 boda prema “World Aquatic“ tabeli za vrijeme 2:22,66 na 200 m prsno, a  Kiril je za istu distancu imao 936 poena u vremenu 2:08,73. 

U disciplini 100 metara leptir cijelo postolje za muškarce i žene pripalo je predstavnicima Rusije. Kod plivača se na najviše postolje popeo Roman Ševljakov. 

„Odlično sam raspoložen. Dobro smo stigli, iako je put bio dosta dug. Prvo smo letjeli oko tri sata, pa autobusom oko šest... Ali usput smo stali da jedemo u restoranu, tamo su nas čekali, odvojili cijeli sprat i nahranili nas veoma ukusnom hranom. I hvala vam puno na ovome. Na kraju su svi bili dobro raspoloženi nakon čak šest sati u autobusu. Sam grad je veoma lijep, veoma ugodan. Zaista smo uživali u pogledu dok smo išli autobusom do bazena. Atmosfera na takmičenju je veoma prijateljska. Podržali su nas mnogi, kako mladi plivači, tako i stariji  gledaoci koji su došli da gledaju. Dakle, atmosfera je veoma prijatna i prijatna. U stvari, bilo je zadovoljstvo biti i takmičiti se u Banjalucu“, rekao je Ševljakov za „Match TV“. 

Predsjednik Sveruskog plivačkog saveza Vladimir Salnikov istakao je da su imali sjajan prijem u Banjaluci. 

„Rekordi Ksenije Mišarine uljepšali su naš nastup. Na velikoj većini distanci takmičili smo se sami sa sobom. Ali dobili smo vrlo toplu dobrodošlicu, odlično. Bilo je dirljivo u svakom pogledu. Siguran sam da su naši sportisti dobili pozitivne emocije i da će nastaviti da se pripremaju za naredna takmičenja“, rekao je Salnikov.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije