Sportovi na vodi

Rusima zlato u slalomu na EP u raftingu

Rusima zlato u slalomu na EP u raftingu
Foto: Vladimir Stojaković | Rusima zlato u slalomu

Reprezentacija Rusije osvojila je zlatnu medalju u disciplini slalom, drugog takmičarskog dana Evropskog prvenstva u raftingu u open kategoriji na stazi u kanjonu Tijesno.

"Presretni smo. Odlično smo odveslali obje trke danas. Nekoliko mjeseci smo vrijedno radili i sada vidimo da se sav naš trud isplatio" kazao je vidno raspoložen, Pavel Grizlov kapiten reprezentacije Rusije.

"Oduševljeni smo rijekom Vrbas. Sjajna rijeka. Danas smo zaista dali svoj maksimum. Vidjećemo šta će biti sutra na spustu. Nadamo se

Najboljem", rekao je ovo kapiten prve posade Češke Republike, David Lisicki, posade koja se juče okitilia zlatnom medaljom u disciplini H2H a danas srebrom u slalomu.

Treće mjesto osvojila je druga posada Češke Republike. Kod dama trijumfovala je prva posada Češke, ispred prve posade Rusije i druge posade Češke Republike.

Slovenci su bili prezadovoljni rezultatima koje su  ostvarile posade ove zemlje u mlađim uzrasnim ketegorijama.

"Slovenci su prvaci Evrope u slalomu, u kategoriji do 19 i u kategoriji do 23 godine. Presretni smo. Ostaje nam sada da vidimo kako će sve izgledati na kraju, ali znamo naš cilj" kaže trener reprezentacije Slovenije, Marko Mihelič.

Takmičenja se nastavljaju sutra u disciplini spust, na stazi dugoj 14 km, od Krupe na Vrbasu do RC Kanjon, gdje će se nakon okončane posljednje takmičarske discipline, obaviti Ceremonija dodjele medalja i priznanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije