Sportovi na vodi

Savić nezadovoljan: Pokazali smo dosta slabosti

Savić nezadovoljan: Pokazali smo dosta slabosti
Foto: VSS | Savić nezadovoljan: Pokazali smo dosta slabosti

Selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić, uprkos pobjedi protiv Njemačke poslije peteraca 17:16 na Svjetskom prventsvu u Južnoj Koreji, nije bio zadovoljan igrom zbog previše padova.

Srbija je trijumfom dobila šansu da se za peto mjesto bori protiv selekcije Australije, koja je savladala Grčku 9:8.

"Dosta slabosti smo pokazali. Posle ispadanja u četvrtfinalu ekipa mora da dođe sebi i odigra na svom nivou. O utakmici mogu da kažem da smo imali samo padove, nije bilo uspona. Ostaje nam meč za peto mesto, ali sa ovakvom igrom...", rekao je Savić, a prenosi sajt VSS.

Golman Dimitrije Rističević odbranio je udarac Luki Gilenu u seriji peteraca, prije nego što je Radomir Drašović dao pobjednički gol.

"Odbrana je danas bila najgori deo tima. Teško je bilo posle poraza od Španije da se izdignemo. Teška utakmica, Nemci su fizički jaki. Uspeli smo na kraju da pobedimo i to je jedino bilo dobro. Igra ne može da raduje. Znači nam što smo u završnici stigli i izborili peterce. Sada da probamo da uzmemo peto mesto".

Drašović jedinu pozitivnu stvar iz današnjeg duela vidi u pobedi.

"Nekako smo se na kraju digli i pobedili. Mora glava da bude bolja, ona rešava. Ne bežimo od toga. Peterac? Uvek probate da uradite sve da bi ishod bio povoljan", zaključio je on.

Vaterpolisti Srbije igraju protiv Australije u subotu od 8.30 po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije