Sportovi na vodi

Savić pred turnir u Splitu: Sve u znaku susreta s Hrvatima

Savić pred turnir u Splitu: Sve u znaku susreta s Hrvatima
Foto: Ilustracija | Savić pred turnir u Splitu: Sve u znaku susreta s Hrvatima

Vaterpolisti Srbije stigli su u Split gdje ih očekuju mečevi kvalifikacionog turnira Evropa kupa.

Prva utakmica na programu je u četvrtak od 17 časova i 30 minuta, a rival je Malta.

Na turniru učestvuju još i Grčka, Holandija i Hrvatska.

"Ovde želimo da ostvarimo prolaz,a u Budimpešti 'pucamo' na medalju. Čitav ovaj turnir biće u znaku našeg susreta sa Hrvatima jer kod nas se više pamti poraz u polufinalu Svetskog prvenstva od Hrvatske nego činjenica da smo osvojili bronzu. Dobro je što imamo na raspolaganju 15 igrača, prvi put posle 2008. godine. Svi će dobiti šansu i biće to dobro jer se ranije uvek dešavalo da veliki broj ekipa ne dočeka kompletan kraj takmičenja jer zbog pravila nema rezervi", rekao je selektor "Delfina" Dejan Savić.

Kapiten selekcije Srbije Filip Filipović dodao je da njegov tim na turniru u Splitu ima jasno zacrtan cilj.

"Ovde je cilj da svaku utakmicu odradimo na najbolji mogući način i da kasnije ispravimo uočene greške. Tačno je da ćemo biti bez trojice možda i najiskusnijih igrača, ali to ne menja suštinu, ovaj tim je sada najbolji. Kruna sezone je Barselona, nećemo imati mnogo prilike da se uigravamo. Ipak, ovaj turnir je veliki teret za nas igrače. Ispaštamo zbog sukoba FINA i LEN i ostajemo bez normalnog trenažnog procesa u klubu. Ali, šta je tu je, moramo da i u ovoj situaciji izvučemo korist", rekao je Filipović.

Savić u Split nije poveo Prlainovića, Aleksića i Stefana Mitrovića, a poslije meča protiv Malte Srbiju očekuju i okršaji sa Grčkom (petak, 17.30), Holandijom (subota, 10.30) i Hrvatskom (19.00).

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije