Sportovi na vodi

Selektor Srbije Uroš Stevanović saopštio spisak vaterpolista za SP u Dohi

Selektor Srbije Uroš Stevanović saopštio spisak vaterpolista za SP u Dohi
Foto: waterpoloserbia.org | Selektor Srbije Uroš Stevanović saopštio spisak vaterpolista za SP u Dohi

Selektor muške vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović objavio je spisak od 15 igrača, koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Dohi, saopštio je danas VSS.

Na spisku se nalaze: Branislav Mitrović (Turkvan), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Strahinja Rašović (Vašaš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Nemanja Vico (Primorac), Đorđe Lazić (Breša), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Radoslav Filipović (Oradea), Luka Gladović (Partizan), Nikola Lukić (Novi Beograd) i Petar Jakšić (Partizan).

U odnosu na ekipu koja je igrala na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, u sastavu nema Vuka Milojevića i Marka Radulovića. Srbija je na EP osvojila sedmo mjesto.

"Umesto Milojevića i Radulovića tu su Đorđe Vučinić i, kao apsolutni debitant na velikim takmičenjima, mladi igrač Partizana Luka Gladović. Po prvi put će na SP igrati Radoslav Filipović i Petar Jakšić, koji su igrali i u Zagrebu", saopšteno je iz VSS.

Pored Uroša Stevanovića u stručnom timu biće treneri: Stefan Ćirić, Darko Bilić, Žarko Petrović, Miloš Ostojić, zatim fizioterapeuti Vladimir Radović i Aleksa Nikolić, kondicioni trener Dajana Zoretić i ljekar dr Ivan Marjanović.

Srbija se na SP u Dohi nalazi u grupi C sa Japanom, Crnom Gorom i selekcijom SAD. Vaterpolisti Srbije će prvi meč na SP odigrati petog februara protiv Japana, a dva dana kasnije sastaće se sa Crnom Gorom. Izabranici Uroša Stevanovića će posljednji meč u grupi C odigrati devetog februara protiv SAD-a.

"Ako Srbija bude prva u grupi biće direktan učesnik četvrtfinala SP. Kao druga ili treća razigravaće u osmini finala i za očekivati je da na ovom delu takmičenja obezbedi učešće na Olimpijskim igrama u Parizu", navode iz VSS.

SP u vaterpolu biće održano od petog do 17. februara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije