Sportovi na vodi

Sjajan početak sezone za plivače SPID-a u Novom Sadu

Sjajan početak sezone za plivače SPID-a u Novom Sadu
Foto: PK SPID | Sjajan početak sezone za plivače SPID-a u Novom Sadu

Takmičari Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva sjajno su otvorili novu sezonu na međunarodnoj sceni. Prvi međunarodni paraplivački miting “Serbia open 2023” održan je u Novom Sadu ovog vikenda u organizaciji Paraplivačkog komiteta Srbije i reprezentacije Srbije.

Na takmičenju je nastupilo preko 80 paraplivača iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i zemlje domaćina.

Na takmičenju koje se vrednovalo po klasam i apsolutnoj kategoriji, devetočlani bh. tim sačinjen od plivača SPID-a ostvario je učinak od 33 osvojene medalje. Od tog broja 19 je zlatnih, sedam srebrnih i šest bronzanih odličja. 

Prvi bh. sportista koji je ostvario normu za Paraolimpijske igre u Parizu naredne godine i četvrti sa nedavnog Svjetskog prvenstva u Mančesteru, Ismail Barlov, još jednom je potvrdio kvalitet i u Novom Sadu. Isplivao je dva zlata, jedno srebro i bronzu, dok je takođe učesnik Svjetskog prvenstva, Ismail Zulfić, bio pet puta zlatni.

Kanita Šabanović okitila se sa po dva zlata i srebra, te jednom bronzom, dok je Elmedina Đocaj stigla do četiri zlata. Jasmin Stanar plivao je do tri zlata i srebra, a Kenan Kovačević osvojio je zlato, srebro i dvije bronze. Tri zlata i po jedno srebro i bronzu iz Novog Sada donosi Lejla Sporišević, dok je Azemina Hrustić bila bronzana, a Merjem Islamagić srebrna.

Treneri bh. tima na “Serbia open 2023” bile su Ilda Kukuruzovići i Amra Arapović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije