Sportovi na vodi

Spid obilježio "Evropsku sedmicu sporta"

Spid obilježio "Evropsku sedmicu sporta"
Foto: N.N. | Spid obilježio "Evropsku sedmicu sporta"

Pokaznim treningom na Olimpijskom bazenu "Otoka" u Sarajevu članovi Plivačkog kluba Spid uzeli su učešće u obilježavanju "Evropske sedmice sporta".

Manifestacija se već treću godinu održava u Bosna i Hercegovina, a osmišljena je sa ciljem povećanja tjelesne aktivnosti među širom populacijom, saopšteno je iz PK Spid.

"Drago nam je da smo kao jedan od najmasovnijih sportskih kolektiva iz porodice vodenih sportova imali priliku dati svoj doprinos ovom važnom i globalnom projektu. Za nas je značajno da smo još jednom mogli predstaviti inkluziju u praksi, pokazavši zajednički rad naših mališana iz tipičnog i netipičnog spektra. Dokazali smo još jednom da smo u vodi svi jednaki", kazao je Amel Kapo, šef stručnog štaba Plivačkog kluba Spid.

Zajedno sa plivačima na Olimpijskom bazenu "Otoka" pokazni trening obavili su i vaterpolisti Invictum iz Sarajeva. Kao član koordinacijskog tijela u organizaciji sportskih događaja u okviru "Evropske sedmice sporta" učestvuje i Olimpijski komitet BiH. Realizator projekta je Hardino.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije