Sportovi na vodi

Srbija bez Filipovića na Njemačku

Srbija bez Filipovića na Njemačku
Srbija bez Filipovića na Njemačku

Vaterpolisti Srbije biće oslabljeni u duelu sa Njemačkom u Svjetskoj ligi (Zrenjanin, utorak 18h) neigranjem najboljeg igrača svijeta Filipa Filipovića.

Igrač grčkog Olimpijakosa je povrijedio ruku, a selektor Dejan Savić je odlučio da "ništa ne rizikuje".

Reprezentacija Srbije će u ponedjeljak uveče biti kompletirana dolaskom Dušana Mandića, Save Ranđelovića i Nemanje Ubovića, a Savić će 13 igrača za meč odabrati na dan utakmice.

"Prvo zadovoljstvo je zbog činjenice da smo opet zajedno. Znam šta nas čeka u Zrenjaninu - odlična atmosfera, a zatim i nezgodan protivnik. Nije tajna da smo favoriti protiv Nemaca, ali ne smemo da im dozvolimo da imaju svoj ritam. Dakle, ozbiljan prilaz utakmici i ne bi trebalo da bude problema", rekao je golman Srbije Gojko Pijetlović. 

Srbija je već obezbijedila plasman na završni turnir SL, ima sve četiri pobjede u Grupi A i šest bodova više od Slovačke, dok su Nijemci na diobi posljednje dvije pozicije sa Rumunijom sa po četiri boda. U prvom susretu Srbija je slavila 15:9. 

"U Srbiji sam izgubio sam jednu utakmicu i to upravo od Nemačke u Kruševcu pre šest godina. Zbog toga treba da budemo oprezni. Nama je u planu plasman na završni turnir i to bi nam bile pripreme pred krunu sezone Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Lepo je da smo skoro svi tu i siguran sam da ćemo u Zrenjaninu svi uživati u sjajnoj atmosferi", rekao je Andrija Prlainović. 

Mladi Nikola Jakšić se podsjetio prvog susreta u Berlinu od 15. novembra. 

"Nije bilo lako, na kraju smo se odlepili i pobedili. Sada igramo kod kuće, pred punim tribinama i to je motiv više da uz dobru igru pobedimo. Tako ćemo obezbediti završni turnir. Volim što utakmice igramo po Srbiji, atmosfera je uvek izvanredna i u takvim ambijentu je milina igrati", rekao je Jakšić.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije