Sportovi na vodi

Srpsko veče u Zagrebu: "Delfini" za Božić potopili Njemačku

Srpsko veče u Zagrebu: "Delfini" za Božić potopili Njemačku
Foto: Hina | Srpsko veče u Zagrebu: "Delfini" za Božić potopili Njemačku

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu koje se održava u Hrvatskoj.

Nakon ubjedljivog trijumfa nad Izraelom (22:1), “Delfini“ su večeras u Zagrebu u derbiju grupe C savladali selekciju Njemačke sa 14:6. Nijemci su u prvom kolu bili bolji od Malte (18:13).

Ovim trijumfom srpski vaterpolisti koje čeka još duel sa Maltom u gotovo sigurno osigurali prvo mjesto u grupi, tako da će u osmini finala igrati protiv najslabijeg tima iz "više divizije", iz grupe B.

Prvi period pripao je Srbiju sa 3:2, a već u drugoj je srpski tim imao ugodnih plus 4 (8:4). U trećoj je zakazao napad, tako da se uoči posljednje četvrtini ušlo pri rezultatu 10:6.

U posljednjem kvartalu Srbija je rutinski odradila posao, vrlo brzo povela sa 13:6 i upisala najvažniju pobjedu u dosadašnjem dijelu turnira. Srbija naredni meč igra protiv Malte koja je ranije savaldala Izreal sa 13:11. Marko Radulović je postigao četiri pogotka i do sada je najbolji srpski strijelac na prvenstvu (osam golova).

Podsjetimo, tek deveto mjesto zauzela je Srbija na prošlom EP i upravo zbog toga se sada kroz niži "rang" probija do nokaut faze. Ukoliko se ne dogodi neko veliko iznenađenje u osmini finala će igrati protiv Francuske. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije