Sportovi na vodi

Steinsova i Silađi najuspješniji takmičari "Banjaluka opena 2017"

Steinsova i Silađi najuspješniji takmičari "Banjaluka opena 2017"
Steinsova i Silađi najuspješniji takmičari "Banjaluka opena 2017"
Maja Predragović

Srpski plivač Čaba Silađi i Letonka Kristina Steins bili su najuspješniji takmičari "Banjaluka opena 2017", mitinga koji je 10. put organizovao Plivački klub Olimp.

Silađi je gledajući zbir dva najbolja rezultata sakupio 1.681 FINA bod, dok je Steinsova imala 1.526 bodova. Silađi (100 metara prsno - 1:01,41 minuta) i njegov reprezentativni kolega Velimir Stjepanović (200 metara slobodno, 1:49,26 minuta) su oborili seniorske rekorde mitinga, oborena su još 24 rekorda takmičenja u mlađim kategorijama, a na Gradskom olimpijskom bazenu protekli vikend su oborena i dva bh. rekorda - seniorski je postavila Amina Kajtaz (50 metara delfin - 27,26 sekundi) i rekord za plivačice do 14 godina Tina Tadić (50 metara delfin - 29,46 sekundi). Razloga za zadovoljstvo imala je i Andrea Todorović, mlada Banjalučanka, koja nastupa za reprezentaciju Srbije. Ona je uspjela da ostvari A normu za Olimpijske igre mladih "Buenos Aires 2018" u disciplini 400 metara mješovito.

"Prvi put sam u potpunosti zadovoljan mitingom, koji smo 10. put organizovali. Sve smo realizovali što smo planirali i sve smo na vrijeme odradili. Prvi put u BiH rađen je direktan TV prenos plivačkog takmičenje (RTRS radio prenos), sve je teklo prema planu, za šta velike zasluge idu vrhovnom sudiji Gordani Ildahar-Veličković iz Slovenije", rekao je Željko Panić, v.d. predsjednika PK Olimp, dodajući da je dobio brojne čestitke učesnika, gostiju, te onih koji su putem malih ekrana pratili prenos sa Gradskog olimpijskog bazena.

Najuspješniji takmičari u mlađim kategorijama, plivači 16-17 godina: Dušan Babić (Partizan, Srbija) 1.404, 14-15 godina: Jernej Prebil (Kamnik, Slovenija) 1.205, 13 godina i mlađi: Uroš Stefanović (Dubočica, Srbija) 997; plivačice 14-15 godina: Šenon Rasel (Niagara Region Dolphins, Kanada) 1.475, 12-13 godina: Jana Marković (Crnica, Srbija) 1.319, 11 godina i mlađe: Sofija Li (Niagara Region Dolphins) 1.036.

Na 10. mitingu PK Olimp, koji je u kalendarima Evropske plivačke federacije i Svjetske plivačke federacije, nastupili su plivači iz Srbije, Kanade, Hrvatske, Italije, Letonije, Makedonije, Slovenije i BiH. Takmičenje su podržali predsjednik RS Milorad Dodik, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i grad Banjaluka.

8 država imalo je predstavnike na Olimpovom mitingu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije