Sportovi na vodi

Stevanović: Dobro znamo Mađare

Stevanović: Dobro znamo Mađare
Foto: Tanjug | Stevanović: Dobro znamo Mađare

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović izjavio je nakon meča sa Francuskom, da je njegov tim odigrao jako tešku utakmicu.

Vaterpolisti Srbije pobijedili su selekciju Francuske rezultatom 14:10 (3:2, 3:4, 3:1, 5:3) u osmini finala Evropskog prvenstva u Zagrebu i plasirali se u četvrtfinale, gdje ih očekuje meč sa Mađarskom.

"Izuzetno teška utakmica, nismo ni znali kako ćemo da reagujemo, jer je prva ozbiljnija. Dobro smo odgovorili, u prvom poluvremenu primili golove iz igrača manje i peterca. Imali smo i dosta kontrafaulova u napadu, svirali su nam i u tranziciji. To nam se malo poremetilo, ali u drugom poluvremenu su oni stali sa plivanjem. Tri teške utakmice koje su imali ostavile su im ožiljak. Bili smo svežiji, rešavali situacije po dogovoru i zasluženo pobedili", istakao je Stevanović, prenosi b92.

Naveo je da je ovo prvo takmičenje da su kompletni i da cijele prošle godine nisu bili.

"Znao sam da dolazi trenutak kada će doći do pobeda. Bili smo strpljivi, skoncentrisani na zadatke i ono što smo radili. Sve će doći na svoje. Da li u Zagrebu ili Dohi, to ćemo videte. Daj bože i na Olimpijskim igrama", izjavio je Stevanović.

Potom je prokomentarisao selekciju Mađarske.

"Mađari su jako dobro igrali protiv Italije i zasluženo su bili prvi. Igrali smo na turniru u Budimpešti sa njima, čak smo ovaj sastav dobili na peterce. Znamo se, to su Mađari, svetska velesila u vaterpolu. Daćemo maksimum da opet uđemo među četiri ekipe, kao i na Svetskom prvenstvu što smo uradili", zaključio je Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije