Sportovi na vodi

Svi na bazen: Mozzart sponzor Međunarodnog plivačkog mitinga "22. april"

Svi na bazen: Mozzart sponzor Međunarodnog plivačkog mitinga "22. april"
Foto: Ustupljena fotografija | Svi na bazen: Mozzart sponzor Međunarodnog plivačkog mitinga "22. april"

Tokom naredna dva dana na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci odžaće se XIV Međunarodni plivački miting "22. april". Snage će odmjeriti preko 400 plivača iz devet zemalja, a promoteri manifestacije su šampionka Evrope u plivanju Lana Pudar i vicešampionka Evrope Anja Crevar. Uz talentovane mlade plivače stala je kompanija Mozzart kao sponzor ovog međunarodnog plivačkog spektakla.

Ove godine imamo učesnike iz rekordnog broja zemalja, očekujemo brojnu publiku. Ovogodišnji, 14. po redu miting organizujemo povodom Dana grada, a posebno se zahvaljujemo kompaniji Mozzart koja nas je podržala u organizaciji- kaže Goran Grahovac, predsjednik Akademskog plivačkog kluba "22.april".

Ova manifestacija je oficijelno upisana u kalendar Svjetske plivačke federacije kao kvalifikacioni događaj za Olimpijske igre u Tokiju i Svjetsko prvestvo u Japanu.

To je, kažu organizatori, od izuzetnog značaja za manifestaciju i svi učesnici će imati priliku da se takmiče i kvalifikuju za najveće svjetske plivačke događaje. Miting je takođe izuzetan događaj koji omogućava međunarodnu saradnju i unapređuje kvalitet sporta u našem regionu.

Promoteri manifestacije su šampion Evrope u plivanju Lana Pudar i vicešampion Evrope Anja Crevar.

"Velika mi je čast biti jedan od ambasadora jednog od najvećih takmičenja u našoj državi. Zahvaljujem se Akademskom plivačkom klubu '22. april' na tome. Pored mog matičnog kluba 'Orka', ovo je takođe moj klub i daću sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat u bazenu tokom naredna dva dana", kaže šampionka Evrope u plivanju, Lana Pudar.

Takođe mi je zadovoljstvo što sam promoter ovog mitinga. Konkurencija je jaka, ali očekujemo dobre rezultate na domaćem terenu jer smo naporno radili -poručuje vicešampionka Evrope, Anja Crevar.

Organizatori se zahvaljuju sponzorima koji su doprinijeli organizaciji ovog događaja, a svim plivačima žele sreću na takmičenju.

"Nama u Mozzartu, kao društveno odgovornoj kompaniji, veliko je zadovoljstvo što smo uz ovaj međunarodni plivački spektakl kao sponzor. Uvijek smo tu da podržimo sportiste i mlade talente. Ovu manifestaciju smatramo značajnom za plivanje kao sport, kao i za Grad Banjaluku. Želimo mnogo uspjeha svim plivačima, a organizatorima da ovaj miting nastavi da traje", kaže Marija Ranilović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Domaćini se nadaju da će ovaj događaj biti uspješan i da će plivači iz cijelog svijeta postići izvrsne rezultate. To će biti prilika za promovisanje sporta i jačanje veza između zemalja.

Pred nama je veliki sportski događaj tokom naredna dva dana, a mi smo ponosni što smo domaćini. Očekujemo da će 14. miting po redu biti i najbolje organizovan, a ovo je sjajna prilika za naš bazen, za naš grad da se pokažemo pravom svjetlu, a mladim sportistima odlična šansa za vrhunske rezultate- kaže Svetislav Lazić, direktor Gradskog olimpijskog bazena.

Iz Akademskog plivačkog kluba "22. april" najavljuju sjajno takmičenje i odličnu zabavu za vikend, zato - svi na bazen!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije