Sportovi na vodi

Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu okupiće više od 1.000 takmičara

Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu okupiće više od 1.000 takmičara
Foto: Srna | Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu okupiće više od 1.000 takmičara

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da će Svjetsko prvenstvo za juniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka-Vrbas 2019", koje će biti održano u julu naredne godine, biti najveći sportski događaj te vrste u ovom gradu jer se očekuje učešće više od 1.000 takmičara iz 25 zemalja.

"Zahvaljujući ljudima koji se bave sportovima na vodi, pogotovo Kajak-kanu klubu `Vrbas`, koji je godinama uspješan organizator sličnih manifestacija, Banjaluka je dobiila organizaciju ovakvog događaja", rekao je Radojičić novinarima poslije prve sjednice organizacionog odbora manifestacije.

On kaže da se grad Banjaluka sa zadovoljstvom prihvatio da učestvuje u organizaciji ovakvog skupa zajedno sa Vladom Republike Srpske, resornim ministarstvima i drugim učesnicima, ističući da će biti učinjeno sve da Banjaluka bude dobar domaćin.

"Banjaluka će od 20. do 28. jula biti domaćin sportske manifestacije koja će značiti mnogo za razvoj sporta, turizma i promociju našeg grada i zato ćemo nastojati da to zajedno organizujemo na najbolji način", rekao je Radojičić.

Pomoćnik ministra za sport Srpske Dragan Jaćimović istakao je da broj učesnika dovoljno govori o ozbiljnosti manifestacije.

"To će biti promocija sporta, mladosti i turizma. Trudimo se da promovišemo Banjaluku i Srpsku u najljepšem svjetlu i zbog toga će Vlada Srpske i resorno ministarstvo, grad Banjaluka i Kajak-kanu klub `Vrbas` biti partneri u organizaciji ovog velikog događaja", rekao je Jaćimović.

Nikola Stanković iz Kajak-kanu kluba "Vrbas" zahvalio je Radojičiću i Jaćimoviću što su podržali ovu manifestaciju i uključili se u organizacioni odbor, te izrazio uvjerenje da će ovo prvenstvo biti najbolje organizovano do sada.

"Ponosni smo što ćemo sa narednom godinom biti organizatori svih nivoa i svih takmičenja u okviru Svjetske kajakaške federacije, a riječ je o olimpijskom sportu, što niko do sada nije uspio da uradi. Nastojaćemo da sve bude na najvišem nivou i da se takmičari ponovo vrate u Banjaluku", rekao je Stanković.

On kaže da je na sjednici organizacionog odbora bilo riječi i o sanaciji dijela staze za publiku, te da je grad Banjaluka preuzeo taj dio aktivnosti.

Stanković vjeruje da će sve biti urađeno u skladu sa planom i da će do naredne godine biti mnogo više sjedećih mjesta za publiku, te da će za njih biti sigurniji prilazi rijeci Vrbas.

Govoreći o finansijskom planu, on je naveo da će za organizaciju takmičenja biti neophodno oko 200.000 KM i da je ovo manfestacija koja višestruko vraća uložena sredstva jer će učesnici sami snositi troškove višednevnog boravka u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije