Sportovi na vodi

Tri medalje plivačima SPID-a u Zagrebu

Tri medalje plivačima SPID-a u Zagrebu
Foto: N.N. | Tri medalje plivačima SPID-a u Zagrebu
Vedran Radenović

Tri medalje osvojili su takmičari Plivačkog kluba SPID na međunarodnom paraplivačkom mitingu "Zagreb open 2021".

Boje Bosne i Hercegovine branilo je pet mladih plivača sarajevskog kluba, Selma Purić, Ismail Zulfić, Ismail Barlov, Kenan Kovačević i Ahmed Mašetić, koji su imali ukupno 20 startova.

Najbolji učinak ostvario je Ismail Barlov sa osvojenom srebrnom medaljom u disciplini 150 metara miks, dok mu je na 200 metara slobodnim strilom pripala bronza. Sjajna Travničanka Selma Purić do srebra je plivala u disciplini 50 metara delfin.

"U veoma jakoj konkurenciji, na takmičenju koje je uvršteno u kalendar Svjetske paraplivače asocijacije i vrednovano je za svjetsku rang listu, naši paraplivači su zabilježili odlične nastupe i rezultate. Osim tri medalje ponosni smo i na oborenih 14 ličnih rekorda. Na takmičenju su nastupili predstavnici 14 zemalja, tri kluba iz regije i 13 klubova iz Hrvatske sa ukupno 122 takmičara", kazala je Azra Rebronja, koja je zajedno sa Amilom Beganović i Amelom Kapom činila stručni štab Plivačkog kluba SPID.

Takmičenje je održano u organizaciji Paraolimpijskog komiteta Hrvatske, Paraplivačkoga saveza Hrvatske i Plivačkog kluba Natator iz Zagreba.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije