Sportovi na vodi

Udovičić: Srbija svetska velesila u vaterpolu

Udovičić: Srbija svetska velesila u vaterpolu
Foto: N.N. | Udovičić: Srbija svetska velesila u vaterpolu

BEOGRAD - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je večeras vaterpolistima Srbije osvajanje zlatne medalje na finalnom turniru Svetske lige Beogradu i plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

"Ovim trijumfom dokazali smo da je Srbija svetska velesila u vaterpolu, i primeran domaćin najvećih svetskih sportskih manifestacija! Zahvaljujem se što ste i ovoga puta dali svetli primer kako se treba boriti pod zastavom naše zemlje, i demonstrirali najviši nivo timskog duha i fer-pleja", naveo je Udovičić u čestitki.

"Čestitam i stručnom timu i Vaterpolo savezu Srbije na ovom izuzetnom uspehu, uz posebno zadovoljstvo što smo ostvarili plasman na Olimpijske igre i prikazali vrhunsko sportsko majstorstvo pred našom sjajnom publikom, koja zaslužuje sve počasti! Srećno u Tokiju!", dodaje se u čestitki.

Srbija je u finalu Svjetske lige nadigrala reprezentaciju Hrvatske sa 12:11, čime su srpski vaterpolisti osvojili 12. titulu u ovom takmičenju i obezbijedili plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije