Sportovi na vodi

Uz podršku Mozzarta: Završen Međunarodni plivački miting "22. April"

Uz podršku Mozzarta: Završen Međunarodni plivački miting "22. April"
Foto: N.N. | Uz podršku Mozzarta: Završen Međunarodni plivački miting "22. April"

Banjalučki Gradski olimpijski bazen proteklog vikenda bio je mjesto internacionalnog plivačkog spektakla.

Na 14. Međunarodnom plivačkom mitingu "22. april" snage je odmjerilo 385 takmičara iz osam zemalja. Talentovane plivače iz Njemačke, Austrije, Kine, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine do cilja je bodrila kompanija Mozzart kao sponzor manifestacije. 

"Na ovom takmičenju oboreni su brojni nacionalni rekordi i isplivane norme za velika evropska i svjetska takmičenja. Čestitamo svim osvajačima medalja i svim učesnicima. Posebno smo zahvalni roditeljima plivača koji su dali doprinos u realizaciji ovog mitinga. Takođe, želimo se zahvaliti kompaniji Mozzart čija podrška je bila od velike važnosti u organizaciji i realizaciji ove manifestacije. Njihov doprinos omogućio je da plivački miting bude visoko kvalitetan i uspješan događaj", poručuju iz Akademskog plivačkog kluba "22. April" Banjaluka.

Lana Pudar je u disciplini 100m delfin isplivala vrijeme 58.32, što je A norma za Svjetsko seniorsko prvenstvo koje će se održati u japanskom gradu Fukuoka krajem jula ove godine.

Jovan Lekić je ostvario B normu u disciplini 200m kraul sa isplivanim vremenom 1:48.54, što je svega 10 stotinki sporije od rekorda BiH koji je takođe u njegovom vlasništvu. Lekić je plivao i novi apsolutni rekord BiH u finalu discipline 200m delfin.

Anja Crevar plivala je B ulaz na dionici 400m mješovito. U finalu ove discipline Anja je plivala vrijeme 4:47.31.

Plivački miting "22. April" se već tradicionalno organizuje u okviru obilježavanja Dana grada, a, zahvaljujući ovom takmičenju, Banjaluku je proteklih godina posjetilo više od 5.000 takmičara iz zemalja regiona i Evrope.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Draško Stanivuković, a Janji Šegel i Jovanu Lekiću uručena je aprilska nagrada. 

Gradski olimpijski bazen već dugo je baza za pripreme mnogim reprezentativcima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, što potvrđuje da je ovaj miting izrastao u jedan od najvećih plivačkih takmičenja u regionu i postao sjajna uvertira za naredna takmičenja.

Takmičenje na banjalučkom GOB-u održano je po pravilima LEN i FINA, a u skladu sa pravilima Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine. Ova manifestacija je oficijelno upisana u kalendar Svjetske plivačke federacije kao kvalifikacioni događaj za Olimpijske igre u Tokiju i Svjetsko prvenstvo u Japanu.

Organizator mitinga je APK "22. april" a zvaničan slogan takmičenja je "Swim Wars". Promoteri manifestacije bile su šampionke Lana Pudar i Anja Crevar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije