Sportovi na vodi

Vaterpolista Sava Ranđelović u Banjaluci: Subota dan za ćevape

Vaterpolista Sava Ranđelović u Banjaluci: Subota dan za ćevape
Foto: Ilustracija | Vaterpolista Sava Ranđelović u Banjaluci: Subota dan za ćevape

Banjaluka je prelep grad, ćevapi su odlični i jedva čekam subotu da naručim veliku porciju, rekao je Sava Ranđelović, vaterpolista Srbije, koji sa OSC Budimpeštom u gradu na Vrbasu učestvuje na kvalifikacionom turniru za plasman u Ligu šampiona.

Ranđeloviću je ovo treći boravak u Banjaluci. Dva puta je dolazio sa "delfinima". Njegov tim je najveći favorit za osvajanje prvog mjesta na ovom turniru, a za Ranđelovića je Gradski olimpijski bazen (GOB) kao domaći teren. Osim njega, tu su član reprezentacije Crne Gore Draško Brguljan i povremeni reprezentativac Srbije Nemanja Ubović.

"Nemamo mnogo zajedničkih treninga, ali mislim da će sve biti u redu i da ćemo se plasirati u Ligu šampiona. Ne potcenjujući nikoga, ovaj turnir trebalo bi da nam posluži kao odlična priprema za poslednji prag kvalifikacija. Mislim da je Sintez Kazanj, uz nas, siguran putnik za prolaz dalje, ali to moramo da potvrdimo u bazenu", izjavio je Ranđelović, koji sa 24 godine ima čak 11 medalja sa reprezentacijom.

Osvojio je deset zlatnih i jednu bronzanu medalju. Za tu bronzu najviše je "zaslužna" Hrvatska, koja je Srbiju savladala u polufinalu nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

"Bitno je da smo nastavili kontinuitet osvajanja medalja. Bili smo svima trn u oku, svi su želeli da nas skinu, a Hrvati su uspeli. Odigrali su odličan meč u polufinalu, dali više od 100 odsto od sebe, dok smo mi bili izgubljeni i zasluženo izgubili. Ipak, uspeli smo da donesemo medalju kući. Nije nikakva sramota osvojiti bronzu iako smo naciju navikli na zlata", jasan je Ranđelović.

Iako ima samo 24 godine, po mišljenju mnogih, najveća je zvijezda turnira u Banjaluci. Već je bio prvak Evrope sa Crvenom zvezdom, a sa "delfinima" je osvajao medalje na Svjetskim i Evropskim prvenstvima te Olimpijskim igrama, Svjetskoj ligi i Svjetskom kupu. Posljednju medalju osvojio je nedavno na Univerzijadi u kineskom Tajpeju, a jedino mu nedostaje medalja sa Mediteranskih igara.

"Sa 21 godinom odigrao sam prvo veliko takmičenje. Sada imama 11 medalja i nedostaju mi samo Mediteranske igre, koje su sljedeće godine i na koje ćemo ići u punom sastavu", zaključio je Ranđelović.

Turnir u Banjaluci trebalo je da počne juče, a osim Budimpešte, na njemu učestvuju ruski Sintez Kazanj, portugalski Porutense, španska Terasa i domaćin turnira i prvak BiH Banjaluka.

Danas na programu

09.30 Sintez Kazanj - Porutense

11.10 Terasa - Budimpešta

18.30 Portuense - Terasa

20.15 Budimpešta - Banjaluka

Radojičić primio vaterpoliste

Od juče pa do nedjelje Banjaluka je domaćin kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona u vaterpolu, a učesnici su juče bili gosti gradonačelnika grada na Vrbasu Igora Radojičić. Delegat turnira Gadi Švarc iz Izraela naglasio je da Banjaluka ima dobre uslove za vaterpolo, dok su predstavnici klubova bili veoma zadovoljni prijemom i istakli su da se osjećaju kao kod svoje kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije