Sportovi na vodi

Vaterpolisti Amerike potopili Srbiju (VIDEO)

Vaterpolisti Amerike potopili Srbiju (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter | Vaterpolisti Amerike potopili Srbiju (VIDEO)

Srbija je doživjela poraz na turniru u Lujvilu. Amerika je slavila 16:12 (2:3, 3:3, 8:3,3:3). U noći između četvrtka i petka Srbija će igrati protiv Španije.

Srpska reprezentacija je imala snage za jedno poluvrijeme. Bolja igra je materijalizovana minimalnom prednošću 6:5. Vavić je u poslednjem sekundu savladao Mitrovića. Srbija je sve vrijeme imala prednost u igri gol za gol, utisak nije bio loš.

Međutim, poslije odmora igrali su samo Amerikanci. Brzo su serijom 3:0, poveli 8:6. Poslije pogotka Ubovića, sredinom četvrtine došlo je do koškanja u bazenu. Crvene kartone, zbog udaranja preko vode, zaradili su Radulović i Vavić pa se do kraja četvrtine igralo pet na pet. Tu se odmorniji domaćini daleko bolje snašli. Srbija je padala u odbrani, u napadu bi rezultat bio povoljniji da su Drašović i Rašović iskoristili peterce. Vajnberg je bio uspješniji. Halok, Boven i Dod su bili šuterski raspoloženi. Srbija je najboljeg u napadu imala u Drašoviću strelcu četiri gola.

U mrežu Srbije je sve ulazilo, umor i nervoza su činili svoje. Srbija je u trećem dijelu primila čak osam golova. U posljednjih osam minuta poslije vođstva domaćina 16:10 upisali su se Drašović i Stojanović.

Jasno je da na ovim pripremama novi selektor Stevanović veću pažnju poklanja treningu nego utakmicama, ali ovakvi mečevi mogu da posluže da se uoče slabosti. Njih je bilo dosta i imaće šta da se radi u narednom periodu.

Srbija je imala šut 28-12, rival 33-16. Srpski igrač više bio je 16-7, peterci 3-1, Amerikanci su imali 10-6 odnosno 3-3.

Srbija: Dobožanov, Dimitrijević, Rašović 2, Ranđelović, Lazić, Pljevančić 1, Drašović 4, Jakšić 1, Janković, Ubović 1, Stojanović 2, Vučinić 1, Dobožanov, Radulović.

SAD: Tarner, Huper 1, Vavić 1, Abramson, Daub 2, Kupido, Halok 2, Vudhed 1, Biven 2, Dod 3, Erhard 1, Irving 2, Langiević, Vajnberg.

(Sport klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije