Sportovi na vodi

Vaterpolisti Srbije dobili novog selektora

Vaterpolisti Srbije dobili novog selektora
Foto: VSS | Vaterpolisti Srbije dobili novog selektora

​Uroš Stevanović novi je selektor vaterpolista Srbije.

To je sinoć odlučio Upravni odbor VSS, koji je prihvatio prijedlog Stručnog savjeta da kormilo olimpijskih pobjednika povjere strategu kragujevačkog Radničkog.

Trofejni stručnjak je dogovorio saradnju do Olimpijskih igara 2024. u Parizu.

Selektor mladih selekcija na klupi će naslijediti Dejana Savića, koji je 1. oktobra poslije 10 godina podnio ostavku na mjestu saveznog kapitena. Inače, Stevanović će biti treći kormilar Srbije, prvi je bio Dejan Udovičić od 2012. do 2022. godine.

Stevanović je 8. oktobra napunio 40 godina. Vrlo mlad je ušao u trenerske vode, trenirajuće mlade kategorije Crvene zvezde.

Od 2008. do 2011. radio je sa nadama Partizana, a potom je postao pomoćnik Igora Milanovića. Samostalno je vodio crno-bele 2012. i osvojio Superkup Evrope. Inače, sa Partizanom ima tri prva mjesta u prvenstvu i Kup Srbije.

U Radničkom je od 2013. godine. Bio je finalista Lige šampiona, a osvojio je Regionalnu ligu, prvenstvo Srbije i dva Kupa.

Bio je selektor ženske seniorske i juniorske reprezentacije 2007. Od 2014. do 2018. godine bio je saradnik Dejana Savića i u tom periodu Srbija je osvojila olimpijsko zlato i svetsko zlato i bronzu i tri evropske krune.

Od 2019. vodi mlađe selekcije. Osvojio je srebro i zlato na SP U20, srebro na SP U18 i zlato na EP U19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije