Sportovi na vodi

Vaterpolisti Srbije poraženi od Nijemaca na otvaranju takmičenja

Vaterpolisti Srbije poraženi od Nijemaca na otvaranju takmičenja
Foto: Pixnio | Vaterpolisti Srbije poraženi od Nijemaca na otvaranju takmičenja

Srbija je neuspješno startovala na E-On kupu u Budimpešti. Na bazenu Komjadi u prvom kolu "Delfini" su pobijeđeni od Njemačke rezultatom 9:11 (3:2, 1:4, 4:2, 1:3). U prvoj utakmici na turniru Mađarska je poslije peteraca savladala Španiju 17:15.

Srbija je u prvoj četvrtini stekla minimalnu prednost 3:2. Vico je povratak u reprezentaciju obilježio golom, upisao se i debitant Gladović, uz njih i Marko Radović. Nijemci su svoje jedine dvije prave prilike iskoristili. Prednost reprezentacije Srbije je mogla da bude ubjedljivija, četiri ili pet puta je pogođen okvir gola.

Drugih osam minuta potpuno druga priča. Pljevančić je realizovao igrača više za 4:2 ali je napad poslije toga potpuno stao. Nijemci su se oslobodili, i serijom od četiri gola preokrenuli rezultat. Šta više početkom trećeg dijela Njemačka je imala 7:4. Bio je to znak da se Srbi trgnu, tačniije da seriju počne Dušan Mandić. Smanjio je na 7:5, na 8:6 i 8:7. U toj seriji Rašović nije iskoristio peterac ali je izjednačenje donio Martinović. Odbrana i Filipović su djelovali mnogo bolje.

U posljednjih osam minuta se ušlo sa 8:8. Drašović je iz peterca donio vođstvo i to je od srpskog napada bilo sve. Nije bilo organizacije, promašivani su ziceri, što su Nijemci iskoristili i serijom od tri gola stigli do pobjede.

Njemačka će biti rival na EP u Zagrebu ali je sigurno da Srbija neće biti u ovom sastavu. Debitovali su Gladović i Petar Jakšić, vratili su se Mandić, Vico i Pljevančić, na golu je sve vrijeme bio Filipović.

Igra sa dosta oscilacija, razumljivo za ovaj dio priprema i sastav reprezentacije u kojem su petorica standarnih igrača ostali kod kuće zbog povreda: N. Jakšić, Ranđelović, Vučinić, Lazić i golman Mitrović.

U utorak u 09.30 sati Srbija igra sa Rumunijom.

Srbija: Mišović, Mandić 3, S. Rašović, Pljevančić 1, Gavrilović, Gladović 1, Drašović 1, Martinović 1, Vico 1, Dimitrijević, P. Jakšić, Radović 1, Mišović.

Njemačka: Benke, Božić 2, Korbel, Sajfert, Šuce 2, Kupers 2, Strelecki 3, Sekulić, Čiru 1, Dolf, Šiper 1, Ganes, Gec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije