Sportovi na vodi

Vaterpolo spektakl u Banjaluci

Vaterpolo spektakl u Banjaluci
Foto: Ilustracija | Vaterpolo spektakl u Banjaluci

Banjaluka će od četvrtak do nedjelje (14. - 17. septembar) biti popriše borbi za plasman u Ligu šampiona pošto će se u gradu na Vrbasu održati turnir prve runde kvalifikacija za LEN-ovo elitno takmičenje u vaterpolu. Domaćin turnira je VK Banjaluka.

Po prvi put u istoriji bh. klub će se boriti za plasman u Ligu šampiona, a pred vaterpolistima Banjaluke je vrlo težak zadatak jer će za protivnike imati OSC Budimpeštu iz Mađarske, CN Terasa iz Španije, Sintez Kazanj iz Rusije i CF Portuense iz Portugala. Utakmice će se igrati na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci. Dvije prvoplasirane ekipe će izboriti plasman za drugu rundu kvalifikacija.

"Ovo je po mnogo čemu najveći događaj ne samo u Banjaluci nego i u RS i BiH. Nadam se da će i neko drugi u nekom drugom sportu biti domaćin kvalifikacija za Ligu šampiona. Naš cilj je popularizacija ovog sporta i čast nam je učestvovati. Što se tiče rezultatskog cilja, razlika u kvalitetu je velika. Portugalci i mi smo jedine amaterske ekipe koje učestvuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Svaki naš gol i akcija će biti veliki uspjeh", rekao je Slobodan Grahovac, predsjednik i trener Banjalučana.

Raspored kvalifikacija: 14. septembar: Banjaluka - Sintez Kazan (18.30 časova), Portuense - Budimpešta (20.15). 15. septembar: Sintez Kazan - Porutense (09.30), Terasa - Budimpešta (11.10), Portuense - Terasa (18.30), Budimpešta - Banjaluka (20.15). 16. septembar: Banjaluka - Portuense (18.30), Terasa - Sintez Kazan (20.15). 17. septembar: Banjaluka - Terasa (9.30), Budimpešta - Sintez Kazan (11.10).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije