Sportovi na vodi

Više od 500 plivača na Olimpovom mitingu

Više od 500 plivača na Olimpovom mitingu
Foto: N.N. | Više od 500 plivača na Olimpovom mitingu

Tradicionalni plivački miting "Banjaluka open 2019" okupiće ovog vikenda više od 500 takmičara iz 10 država, najavljeno je iz Plivačkog kluba Olimp, koji je organizator 12. mitinga.

Među učesnima su Nikola Bjelajac i Adi Mešetović, najbrži plivači BiH, Velimir Stjepanović i Čaba Silađi iz Srbije, te plivači iz Slovenije, Litvanije, Turske...

"Ovo je jedan od najvećih plivačkih mitinga u Evropi, u ovom dijelu godine. Učestvovaće više od 520 takmičara, što je rekord našeg mitinga, 64 kluba, 10 zemalja...", rekao je Miodrag Čeko, sportski direktor PK Olimp.

"Banjaluka open 2019" je u zvaničnom kalendaru FINA i LEN. Miting je ujedno i kvalifikaciono takmičenje za Svjetsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Gvangdžuu i za Olimpijske igre 2020. Takođe, Olimp je ove godine pripremio veće novčane nagrade za troje najuspješnijih takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i  nagrade za trenere najuspješnijih klubova. Nagradni fond je 1.650 evra.

Jutarnji dio takmičenja na Gradskom olimpijskom bazenu počinje od 9 časova oba dana, poslijepodnevni u subotu u 17, a u nedjelju u 16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije