Sportovi na vodi

Vučić vaterpolistima: Hvala što ste najbolji

Vučić vaterpolistima: Hvala što ste najbolji
Foto: Tanjug | Vučić vaterpolistima: Hvala što ste najbolji

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se danas vaterpolistima, koji su osvojili, četvrti put zaredom, titulu evropskog prvaka, rekavši da su donijeli veliku radost Srbiji, ali i Srbima širom svijeta.

Vučić je, na prijemu za vaterpolo reprezentativce, koji su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Barseloni, rekao da nije naučio na govore koji su mnogo lijepi, ali da su vaterpolisti ljudi koji uvijek Srbiji donose najviše.

"Ako smem da citiram Dušana Mandića i Andrija Prlainovića doneli ste radost ne samo Srbiji, već našem narodu gde god živi, u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, na celoj zemaljskoj kugli. Hvala svima koji nisu rođeni u Srbiji, a koji igraju za svoj narod i svoju Srbiju. Hvala svima koji ste se toliko srčano borili za naše boje - crveno, plavo, beli dres. Iako u bazenu nema dresova, on vam je u srcu i glavi“, rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je zahvalio što su vaterpolisti „najbolji“, i što, iako nemaju novca koliko imaju mnogi drugi, njima to ne predstavlja prepreku da budu najbolji i najveći u cijelom svijetu.

„Četiri puta zaredom osvojiti evropsku titulu nije samo neka priča, već priča o promeni mentaliteta, pobedničkog, u nečemu na šta mi u Srbiji nismo uvek naučili. To može samo uz ogroman trud, veliki rad, ogromnu energiju i ambiciju“, kazao je on.

Zahvalio je selektoru i reprezentativcima što se redovno odazivaju pozivu nacionalne selekcije, i što im nikada nije teško da se okupe i bore za svoju zemlju.

"Mnogima od nas ste doneli radost. Svako od nas se odmara, a jedino ste vi ti koji se nikada ne odmarate. I kada niste u klubovima imate posla sa nacionalnim timom. Doneli ste ogromu radost našoj zemlji, posebno u trenucima kada nije lako biti ni Srbin, ni državljanin Srbije. Ne mislim na ekonomske prilike koje su svakako bolje nego ranije, već na sve što se zbiva oko nas“, istakao je on.

Vučić je kazao da očekuje od vaterpolista, iako je nezahavalno reći, „uvijek još više, iako nema više i dalje“, da vrate titulu svjetskog prvaka, i sačuvaju titulu olimpijskog pobjednika“.

Rekao je da će država da učini koliko može da im pomogne u tome.

S tim u vezi je podsijetio da je donijeta odluka da se pokrije bazen u Vrnjačkoj banji, gde mogu da treniraju.

Kapiten reprezentacije Srbije Filip Filipović istakao je da su vaterpolisti svoje riječi i djela pokazali u bazenu, a prije svega su pokazali kako se igra, bori i kako se brane boje Srbije.

On je zahvalio u ime ekipe i stručnog štaba predsjedniku na prijemu i na pruženoj pomoći i na svemu što će, kako je rekao, tek učiti za reprezentaciju i najtrofejnici srpski sport u istoriji.

"Jedino što mogu da obećam - da će ovi momci, zajedno sa mnom, potruditi da opravdaju poverenje i sredstva koja ćete, siguiran sam, uložiti na nabolji mogući način kako bismo bili konkurentni u na Olimpijadi u Tokiju 2020. godine. Toliko od nas, a posle toga dolaze mlađi", rekao je Filipović.

Filipović je Vučiću poklonio vaterpolo loptu sa potpisima svih igrača i kapicu sa brojem 10, brojem koji kapiten nosi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije