Tenis

"Đoković je kao insekt kojeg pokušavate ubiti"

"Đoković je kao insekt kojeg pokušavate ubiti"
Foto: Instagram | "Đoković je kao insekt kojeg pokušavate ubiti"

Nekada uspješni teniser Sjeng Šalken pričao je o "velikoj teniskoj trojci" i potencijalnim rekordima koji će možda biti oboreni.

Šalken je pričao o tome da li Đoković može da prestigne Federerov rekord od 20 osvojenih Gren slemova.

"Taj rekord je i dalje daleko... Mora da pobijedi još mnogo mečeva, da osvoji još mnogo turnira. Federer i Nadal nisu završili i ne mislim da Rodžer nema šanse da ponovo osvoji Vimbldon. To će mu biti 21. Gren slem. Takođe, mislim da će Nadal osvojiti ovogodišnji Rolan Garos. Rekordi su posebni izazovi za muškarce. Zašto mislite da je Federer prošle godine igrao u Roterdamu? Da bi bio najstariji 'broj jedan'", rekao je Šalken.

Holanđanin je obrazložio zašto mlade teniske zvijezde u usponu ne mogu da, još uvijek, prestignu prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića.

"Cicipas, Tijafo, De Minor mogu sa njim da se takmiče, ali Novak protiv njih stoji mnogo više u terenu. Igra veoma brzo i ne dopušta im da se kreću. Đoković ne pobjeđuje jer jako udara loptice nego jer je konstantno u ritmu. Dominira protiv protivnika i on je igrač koji sve vraća u teren kada je pod pritiskom", dodao je osvajač 11 ATP titula.

Nekada 11. teniser svijeta je na kraju Novaka opisao kao "insekta kojeg pokušavate da ubijete, ali vam on uvijek 'naplati' za to".

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije