Tenis

Agasi: Novak ima 90% šansi da ponovo bude najbolji

Agasi: Novak ima 90% šansi da ponovo bude najbolji
Foto: N.N. | Agasi: Novak ima 90% šansi da ponovo bude najbolji

Legendarni Amerikanac Andre Agasi izjavio je da od Novaka Đokovića očekuje da napreduje, te da se po povratku na teren ponovo bori za vrh.

Amerikanac je sa najboljim srpskim teniserom počeo da sarađuje pred Rolan Garos, a zajedno su bili i na Vimbldonu, na kome je Đoković predao četvrtfinalni duel Tomašu Berdihu zbog povrede lakta.

Od tada Srbin nije odigrao niti jedan meč, a na teren će se vratiti krajem decembra, na egzibiciji u Abu Dabiju.

"Novak ima 90 odsto šansi da postane najbolji ponovo. To može da uradi i bez mene. Ali isto tako znam da ako nauči da radi neke stvari dugačije, ako promijeni 10 odsto stvari, može da bude još bolji", kazao je Agasi i dodao:

"Svaki put kada stane na teren imam osjećaj da će da pobijedi. To je ono što očekujem da uradi. Provodimo vrijeme zajedno i spremni smo na odluke koje bi unijele promjene u njegovu igru, od načina na koji razmišlja na terenu do 'oruđa' koje sam spreman da mu dam."

Pored Agasija, srpski teniser bi u narednom periodu trebalo da angažuje još jednog trenera, koji bi konstantno putovao sa njim.

U odsustvu Novaka Đokovića i Endija Marija, sezonu su u potpunosti obilježili Rafael Nadal i Rodžer Federer, koji su osvojili po dva Gren slema i koji će godinu završiti na prvom i drugom mjestu ATP liste.

"Igrač ne može da se smatra najboljim svih vremena ako ga je jedan rival pobjeđivao toliko puta", kazao je Agasi, ukazujući na podatak da Federer ima 23 poraza u 38 mečeva protiv Nadala. "Moj izbor je proizvoljan. Isto tako mogao bih da branim i suprotan stav, da je Federer najbolji. To je debata koja nema racionalne osnove, sve se svodi na 'šta ako'. To je samo rasprava. Federer jeste jedinstven. Igra drugačiji tenis. Daje vam taj osećaj kontrole, ima raešenje za svaki problem. Ne možemo da poreknemo da će obilježiti ovaj sport zauvijek."

Federer i Nadal se ove nedjelje takmiče na Završnom mastersu u Londonu.

(sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije