Tenis

Agasi i dalje ne želi novac od Đokovića

Agasi i dalje ne želi novac od Đokovića
Foto: Ilustracija | Agasi i dalje ne želi novac od Đokovića

Andre Agasi, trener Novaka Đokovića, rekao je da se ništa nije promijenilo u saradnji sa srpskim igračem, uključujuči i novčane nadoknade.

Agasi, koji sa Đokovićem radi od Rolan Garosa prošle godine, više puta je naglašavao da se timu priključio "o svom trošku", a tako je i sada.

Novak od tog trenutka nije igrao mnogo tenisa – u Parizu je ispao u četvrtfinalu, kao i u Londonu, da bi onda napravio pauzu zbog povrede lakta sve do Australijan opena.

"Odbijam da uzmem bilo šta od Novaka, uključujući i novac za troškove – to me ne interesuje. Ako mogu da mu pomognem, mogu i to je dobra stvar", rekao je Agasi. 

Legendarni Amerikanac se prisjetio i prvih treninga sa Đokovićem. 

"Pomno sam ga posmatrao na šljaci i prostor koji on pokriva je izuzetan. Kada sam krenuo svojim stopalima da ‘brojim’ gde je stajao, bilo je ukupno šest koraka, ali je Novak to pokrio nevjerovatno brzo", ispričao je Agasi.

Osvajač osam Grend slem trofeja priznao je i da mu se vratila ljubav prema igri. 

"Kada je tenis u pitanju, osjećam se mnogo bolje nego u periodu kada sam u svojoj knjizi napisao da mrzim ovaj sport. Moja karijera je evoluirala na takav način i sada posmatram tenis takvim kakav je. ‘Cena’ je bila veoma visoka dok nisam uspio da pronađem pravi kontekst", zaključio je Agasi.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije