Tenis

Akcijama "Tesle" će se trgovati na kripto berzi Binance

Akcijama "Tesle" će se trgovati na kripto berzi Binance
Foto: Flickr / Ilustracija | Akcijama "Tesle" će se trgovati na kripto berzi Binance
Tanjug

VALETA - Kripto berza Binance najavila je pokretanje "trgovine digitalnim tokenima" koji su podržani akcijskim kapitalom, a prva akcijski token koji će biti ponuđen je "Tesla", najveći proizvođač električnih automobila po tržišnoj kapitalizaciji.

Prema saopštenju ove berze sa sjedištem na Malti, "svaka token akcija na Binanceu predstavljaće jednu dionicu u akcijskom kapitalu, koje su deponovane u portfelju osnovnih hartija od vrijednosti, u saradnji sa investicionom firmom CM-Ekviti (Equity) i platformom za tokenizaciju imovine Didžital Asets", prenosi "Russia Today".

Najmanji "Teslin" akcijski token na Binanceu iznosiće stoti dio od cijelog žetona, i predstavljaće isto toliki udio u kapitalu kompanije.

Cijene token dionica će se utvrđivati i obračunavati u Binance dolarima (BUSD), regulisanoj stabilnoj kriptovaluti vezanoj za američki dolar, koju izdaje Pacos Trust.

"Akcijski tokeni će pokazati kako možemo nesmetano da demokratizujemo transfer vrijednosti, smanjimo barijere i troškove pristupa bez ugrožavanja usklađenosti ili sigurnosti. Kroz povezivanje tradicionalnog i kripto tržišta, gradimo još jedan tehnološki most za sveobuhvatniju finansijsku budućnost", rekao je Čanpeng Džao, izvršni direktor Binancea.

Pokretanje trgovanja akcijskim tokenima po narudžbini otvara nove mogućnosti i za kripto i za tradicionalne investitore, navode iz Binancea i dodaju da će pratiti potražnju na tržištu tako što će uvrstiti akcijske tokene više kompanija i pokrenuti dodatne srodne funkcije.

Kripto berza Binance je zabilježila rast broja korisnika od 346 odsto tokom prvog kvartala 2021. godine i rast ukupnog obima trgovine od 260 procenata.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije