Tenis

Alkot: Mari i Đoković pomažu teniserima u invalidskim kolicima

Alkot: Mari i Đoković pomažu teniserima u invalidskim kolicima
Foto: Wikimedia | Alkot: Mari i Đoković pomažu teniserima u invalidskim kolicima

Dilan Alkot, desetostruki grend slem šampion u tenisu u invalidskim kolicima, rekao je da će teniseri poput Endija Marija i Novaka Đokovića pokušati da pomognu teniserima u invalidskim kolicima.

Alkot je prethodno izrazio negodovanje zbog odluke US opena da otkaže takmičenje u njegovoj disciplini ove sezone. Alkota je prvo podržao nekada prvi teniser svijeta Endi Mari, koji je nizom objava na društvenim mrežama ukazao na negativnu stranu poteza US opena.

"Ovo postavlja opasan primjer svijetu da smo mi građani drugog poretka. Da nismo podjednako vrijedni kao nehendikepirane kolege", rekao je Alkot za "The Today Show".

Dvadesetdevetogodišnji Australijanac je otkrio da je razgovarao sa Marijem.

"Pričao sam sa Endijem Marijem putem telefona 30 minuta i on je javno podržao tenisere u invalidskim kolicima, što je sjajno. Znam za dosta vrhunskih igrača, kao što su Rodžer Federer i Novak Đoković, koji su se javili internim putem i pokušaće da pomognu jer vole tenis u invalidskim kolicima. Znam i ga i javnost voli. Sve što želim je da donošenje odluka opet bude u našim rukama", jasan je Alkot, a prenio B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije