Tenis

Američka olimpijka nasmijala svijet: Serena bi svaki dan pobjeđivala Novaka

Američka olimpijka nasmijala svijet: Serena bi svaki dan pobjeđivala Novaka
Foto: Ilustracija | Američka olimpijka nasmijala svijet: Serena bi svaki dan pobjeđivala Novaka

Bivša australijska plivačica Lizel Džons kaže da bi Serena Vilijams bez problema pobjeđivala Novaka Đokovića u teniskim mečevima

Mišljenje olimpijske šampionke iz 2004. i 2008. godine prenijeli su brojni mediji.

"Kada je sport u pitanju, ljudi pričaju samo o muškarcima. U pitanju je, ipak, velika kulturološka stvar koju moramo da promijenimo. Žene su jednako dobri sportisti kao muškarci, ako ne i bolje! Uzmimo za primjer Serenu Vilijams, sigurna sam da bi pobjeđivala Novaka Đokovića svaki božiji dan", ispalila je Džonsova.

Koliko ta priča nema veze sa realnošću govori i događaj iz 1998. godine, kada je njemački teniser Karsten Braš, koji je bio iznad 200. mjesta na ATP listi, odigrao revijalno set protiv Serene Vilijams i dobio ga sa 6:1, a onda i sa Venus Vilijams i slavio sa 6:2, podsjeća "Kurir".

Ova izjava izazvala je brojne komentare kojim su korisnici interneta ismijali američku olimpijku.

"Možda bi ga pobjeđivala u UFC-u, dali je ova žena realna", "Dajte da vidimo", "LOL, Lizel Džons je pravi šaljivdžija", "Na čemu je ova", "Serena bi mogla da zaustavi Đokovića, ali samo kad bi imala pištolj", samo su neki od komentara kojim su korisnici interneta ismijali Lizel Džons.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije