Tenis

Anderson bolji od Tima na startu završnom turniru

Anderson bolji od Tima na startu završnom turniru
Foto: Instagram | Anderson bolji od Tima na startu završnom turniru

Finalista Vimbldona Kevin Anderson odlično je započeo takmičenje na svom debiju na ATP tur finalu u Londonu.

On je u okviru "Lejton Hjuit" grupe pobijedio Austrijanca Dominika Tima sa 6:3, 7:6 (10). Bila je to njegova sedma pobjeda u devetom okršaju sa Timom.

Meč u "O2 Areni" trajao je 109 minuta, a Anderson je pokazao veoma solidnu igru tokom oba seta, kao i mentalnu čvrstinu, posebno u taj-brejku drugog seta.

U prvom setu, Kevin Anderson je bio bolji. Njegovi servis gemovi bili su uglavnom kratki, jednostavno, nije dozvolio Austrijancu da dođe do brejk prilike, a ona koja se ukazala njemu, uspio je da iskoristi.

Bilo je to u četvrtom gemu, kada je stigao na 15:40. Prvu brejk loptu nije iskoristio, ali zato jeste drugu i tako je poveo sa 3:1.

Do kraja seta, nije bilo brejka, Anderson je odlično servirao, a Tim se mučio. U šestom gemu je spasio čak tri brejk lopte, a u osmom se suočio sa dvije set lopte, međutim uspio je da ih neutrališe.

Ipak, u narednom, devetom gemu, na servis Južnoafrikanca nije imao nikakvih šansi, pa je tako finalista Vimbldona uknjižio na svoj konto početni set poslije 42 minuta igre.

Otpor Tima u drugom setu bio je daleko snažniji. Stabilizovao je svoj servis, nije dozvoljavao Andersonu da dođe do brejk prilika, tako da je, imajući u obzir to da ni Južnoafrikanac nije popuštao na svom servisu, taj-brejk bio najlogičniji rasplet dešavanja na terenu.

Anderson je na 6:5 imao prvu meč loptu ali nije je iskoristio. Potom je Tim imao priliku da na 6:7 dođe do seta, ali ni on je nije iskoristio.

Austrijanac je do kraja taj-brejka imao set loptu i na 8:9, ali Anderson je sve izdržao. Uspio je da iskoristi tek četvrtu meč loptu, ali svejedno, veoma je važno što je to uradio jer na kraju i set količnik može da odluči ko će u polufinale.

Na nedjeljnom programu od 21 čas igra se susret iste grupe između Rodžera Federera i Keija Nišikorija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije