Tenis

Beker: Novak je emotivno uzdrman

Beker: Novak je emotivno uzdrman
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Beker: Novak je emotivno uzdrman

Boris Beker, nekadašnji broj jedan svjetskog tenisa, smatra da će Novak Đoković igrati u Australiji.

Nijemac, koji je od 2013. do 2016. bio i trener najboljeg tenisera svijeta, smatra da napadi kojima je Đoković izložen u medijima u posljednje vrijeme, nisu nimalo primjereni.

"Ja sam prvi koji razumije šta znači stresna situacija s medijima. Imam takav slučaj do današnjeg dana", rekao je Beker u Eurosportovom podkastu "Žuta loptica".

Novaka nije bilo na terenu još od finala US Opena u kom je ispustio priliku da ostvari kalendarski grend slem.

Beker smatra da je to jako uticalo na Novakove emocije i da ga je na neko vrijeme udaljilo od terena, kako bi se pregrupisao.

"Novak shvata kakvu šansu je propustio u finalu Us Opena. Da je pobijedio, prestigao bi Federera i Nadala sa 21 grend slem titulom. Za njega je to bio veliki emotivni problem, to što se nije dogodilo ono što je želio", dodao je Boris.

Đoković je najavio da će igrati uskoro na Mastersu u Parizu, a gledaćemo ga i u Dejvis kupu.

"Nadam se da će uskoro igrati. Mislim da će sve biti mnogo jasnije kada se vrati poslu i počne da igra opet na turnirima. Čini se da je sada veoma emotivno uzdrman svim tim napadima", dodao je Nijemac.

On ima i savjet za Đokovića i podvlači da bi trebalo da ima na umu kako je publika u Njujorku reagovala poslije tog poraza od Medvedeva.

"Ovacije koje je dobio u tom finalu bile su dobar znak za njega, trebalo bi svima da bude jasno da je na putu da ga mnogi zavole u finišu karijere. Poštovanje prema njegovoj igri uvijek je bilo prisutno, ali sada su mnogi i emotivno stali uz njega", zaključio je Beker.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije