Tenis

Beker ljut na Italijana: To je nepoštovanje Đokovića

Beker ljut na Italijana: To je nepoštovanje Đokovića
Foto: Tanjug/AP | Beker ljut na Italijana: To je nepoštovanje Đokovića

Bivši trener Novaka Đokovića i živa legenda tenisa Boris Beker bio je veoma ljut na Italijana Lorenca Musetija jer je predao meč protiv najboljeg igrača svijeta.


Museti je dobio dva seta, a onda je srpski as ubacio u "petu brzinu" i stigao do ekspresnog preokreta sa 6:1, 6:0 i 4:0, kada je Italijan odlučio da se preda.

Žalio se na povredu prepona, mada je Museti na konferenciji za medije poslije meča rekao da nije povrijeđen, već da je ostao bez snage.

To je naljutilo Bekera koji je oštro reagovao u izjavi za "Eurosport".

"Nisam vidio da je upitanju neka ozbiljna povreda, te mislim da to nije bilo u redu, da se povuče. Trebalo bi da poštujete i onog igrača s druge strane mreže i da kažete 'danas me je pobijedio'", rekao je Beker i dodao:

"Da, bilo bi 6:0. Ali, to je test zrelosti. Novak je šampion i sigurno je navikao na ovakve situacije. Museti je vjerovatno u jednom trenutku pomislio da može da pobijedi prvog reketa svijeta. Uvijek moraš da vjeruješ u sebe, pogotovo protiv velikana".

"Museti je uz Sinera tinejdžer koji je najviše namučio Đokovića. Sve radi dobro, servis je u redu, pokreti, tehnika, samopouzdanje zbog toga što je daleko dogurao... Međutim, kada igrate protiv starijih igrača onda morate da budete spremni i fizički i mentalno. Mladi igrači ovo ne razumiju. Nije stvar samo u igranju tenisa, već i u karakteru i ličnosti".

Interesantno, Beker je rekao da Đoković nije favorit u četvrtfinalu protiv Matea Beretinija.

"Za mene je Beretini u prednosti. Imao je slobodan dan, a ni ranije nije imao duge mečeve. Sada je vrlo pažljivo posmatrao duel s Musetijem i vidio je da je Đoković pobjediv", poručio je Nijemac.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije