Tenis

Berdih ubjedljiv protiv Del Potra

Berdih ubjedljiv protiv Del Potra
Foto: Tanjug/AP | Berdih ubjedljiv protiv Del Potra

Tomaš Berdih plasirao se u osminu finala Australian opena pošto je veoma ubjedljivo porazio Huana Martina del Potra – 6:3, 6:3, 6:2.

Publika na Rod Lejver Areni očekivala je veliki derbi i pravi spektakl, ali Čeh ništa nije prepuštao slučaju protiv atipično lošeg i anemičnog Argentinca, koga je ponovo mučio zglob.

Tomaš je već na startu najavio sjajnu partiju, napravivši brejk već u drugom gemu, ali je 'Div iz Tandila' ipak uspeo ekspresno da uzvrati.

Međutim, egal je potrajao svega nekoliko minuta jer Berdih još jednom oduzima servis protivniku i prednost pretvara u vođstvo u setovima.

Iskoristio je nalet i već na startu drugog dijela igre napravio i treći brejk, da bi tačku na ovaj dio igre stavio još jednim za konačnih 6:3.

Svoju dominaciju apsolutno je potvrdio u trećem, posljednjem setu – kada je furioznom serijom stigao do ogromnih 5:0. Tada je usledio prvi pad u njegovoj igri, ali je prednost ipak bila prevelika kako bi Delpo uspio nešto da promijeni.

Njegov rival u borbi za četvrtinu finala biće Fabio Fonjini iz Italije, koji je tek poslije borbe u pet setova uspio da eliminiše Francuza Žilijana Benetoa.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije