Tenis

BiH napada Australiju sa Džumhurom, Bašićem, Brkićem i Fatićem

BiH napada Australiju sa Džumhurom, Bašićem, Brkićem i Fatićem
Foto: TS BiH | BiH napada Australiju sa Džumhurom, Bašićem, Brkićem i Fatićem

Međunarodna teniska federacija (ITF) danas je potvrdila sastave timova za predstojeće susrete Dejvis Kupa.

Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić braniće boje Bosne i Hercegovine u susretu sa teniskom reprezentacijom Australije koji se igra 1. i 2.februara u okviru kvalifikacija za finale Svjetske grupe Dejvis Kupa.

Kako je ranije objavljeno na konferenciji za novinare Teniskog saveza BiH, Amer Delić ponovo preuzima ulogu kapitena i pokušaće zajedno sa najboljim bh. teniserima doći do istorijskog uspjeha.

Domaćini BiH dočekuju sa pet igrača:  Aleks De Minaur, Džon Milman, Džordan Tompson, Džon Pirs i Aleksej Popirin, a njihov kapiten je čuveni Lejton Hjuit.

"Hjuit, nekadašnji svjetski reket broj jedan, očito nije mogao računati na Kirjosa i Ebdena, ali pozvao je De Minaura koji je trenutno 29. igrač svijeta, te Millana koji je na 37. poziciji", kaže Senad Hadžimešić, direktor TSBiH.

"Na raspolaganju im je i Džordan Tompson koji je rangiran na 72. mjestu, te 28. dubl igrač na svijetu, Džon Pirs, što njihov tim definitivno čini favoritom u ovom susretu", objašnjava Hadžimešić.

I pored toga, on je dodao da se BiH neće predavati.

"Ne idemo sa bijelom zastavom, a uz podršku Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Australiji i dolaze da bodre najbolje bh. tenisere, tražićemo pobjedu, u sportu je sve moguće", rekao je Hadžimešić.

 Za mjesto odigravanja susreta odabran je Memorial Drive Center u gradu Adelaide, a mečeve će navijači u BiH moći da prate u programu BHT-a. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije