Tenis

Jergović: Bijedno što su hrvatski komentatori navijali za Federera

Jergović: Bijedno što su hrvatski komentatori navijali za Federera
Foto: N.N. | Bijedno što su hrvatski komentatori zdušno navijali za Federera

ZAGREB - Poznati hrvatski književnik Miljenko Jergović kritikovao hrvatske sportske komentatore za koje navodi da su navijali za Rodžera Federera u meču sa Novakom Đokovićem i ocjenjuje da su Hrvati - Srbi s neizlječivim kompleksom manje vrijednosti.

"Bila je to jedna od onih stvarno velikih utakmica dvojice zaista velikih sportista - pretjerano bi i pogrešno bilo reći suparnika - u kojima skoro da je i svejedno koji će pobijediti. Preveliki su da bi bili poraženi. Ali, jedan je, ipak, pobijedio, i to je lijepo znati", napisao je Jergović na Facebooku. 

On, međutim, kritikuje hrvatske televizijske komentatore koji su zdušno navijali za Federera, baš kao da im u suprotnom prijeti otkaz ili kao da im ministar za boračka pitanja stoji nad glavom sa uperenim pištoljem. 

"A naslovne strane hrvatskih novina slave lanjski poraz hrvatske reprezentacije od Francuza, baš onako kako su 1989. Srbi slavili davnašnji poraz na Kosovu. O Đokovićevoj pobjedi svi redom pišu kroz priču o zaslugama hrvatskih faktora /Ivanišević.../. Strašno, ponižavajuće, bijedno... Hrvati su karikatura Srba. Hrvati su Srbi s neizlječivim kompleksom manje vrijednosti", napisao je Jergović. 

Ovaj višestruko nagrađivani hrvatski književnik i društveni komentator napisao je prethodno nekoliko tekstova o Novaku Đokoviću. 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije